Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Νεκρός Καναδός από τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρώτο θανάσιμο κρούσμα της νόσου στη Βόρεια Αμερική.

Ένας Καναδός πέθανε από τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών μετά την επιστροφή του στη χώρα του από ταξίδι του στην Κίνα. Πρόκειται για το πρώτο θανάσιμο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσαν σήμερα ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Οι αξιωματούχοι αυτοί, που μετείχαν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Οτάβα, υπογράμμισαν παράλληλα ότι το κρούσμα αυτό ήταν μεμονωμένο και ότι υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό.

«Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω το πρώτο θανάσιμο κρούσμα του Η5Ν1, που είναι επίσης γνωστός ως γρίπη των πτηνών, στην Βόρεια Αμερική», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ρόνα Άμπροζ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μεμονωμένο» κρούσμα και ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να έχει μεταδοθεί σε άλλους ο ιός.

Ο ιός Η5Ν1 --ο οποίος μεταδίδεται μέσω της επαφής με πτηνά που έχουν μολυνθεί-- προκαλεί το θάνατο περίπου του 60% αυτών που έχουν προσβληθεί, πρόσθεσαν εξάλλου οι αξιωματούχοι που παραχώρησαν τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Καναδός πέθανε από τον Η5Ν1 στις 3 Ιανουαρίου στη δυτική επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα, αφού είχε επισκεφθεί την Κίνα το Δεκέμβριο. Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους Καναδούς να αποφεύγουν όταν επισκέπτονται την Κίνα να έρχονται σε επαφή με πτηνά.

Η υπηρεσία Υγείας της Αλμπέρτα ανέφερε εξάλλου σε ανακοίνωσή της ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατέγραψε το 2013 συνολικά 38 κρούσματα του Η5Ν1 παγκοσμίως και 24 θανάτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.