Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν ξανά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα μετά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Το αίτημα των υπαλλήλων δεν είναι άλλο από την απόσυρση της Κ.Υ.Α για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΑΕΙ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου καλεί τους υπαλλήλους να βρίσκονται στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να περιφρουρηθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Το πλαίσιο της απόφασης του είναι το ίδιο με το ψήφισμα της προηγούμενης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης το οποίο και παρατίθεται:

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Θ.
Βόλος 27/11/2013

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο, να μας «σπάσει», να μας αποδιοργανώσει, να μας διαιρέσει, να μας στρέψει στην ανθρωποφαγία.

Είναι η προσφιλής της τακτική κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα και της απεργίας που διεξάγουμε όλοι μαζί λέγοντας ΟΧΙ στις απολύσεις ΟΧΙ στην αργία συναδέλφων.

Αρχικά μας διαχώρισε σε εξαιρούμενους και μη, μετά σε «διαθέσιμους» και «καταργούμενους», στη συνέχεια σε απογραφέντες και μη, τώρα σε μετακινούμενους και απολυόμενους, η αυτοδίκαιη αργία μετατρέπεται δήθεν σε διαθεσιμότητα με 0 μόρια και μετακίνηση στο ΤΕΙ Λάρισας, αύριο σε δήθεν εξελισσόμενους σε ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ και «χαμένους», κ.α. Ο εμπαιγμός και η παρανομία δεν έχει τελειωμό.

- Να πάρουν πίσω τα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κατάργησης κλάδων.

- Καμιά τιμωρία στους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και δεν απογράφησαν.

- Να καταργηθεί η ΚΥΑ

- Όχι στην ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

- Τα Πανεπιστήμια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι ,τα κλείνει η κυβέρνηση με την πολιτική της.

Ήρθε μάλλον η ώρα να (ξανα-)πάρει την απάντησή μας:

Αγώνας μέχρι να αποσυρθεί η ΚΥΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.