Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ζωγραφίζει με το στόμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έργα ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, ο οποίος τα ζωγραφίζει με το στόμα, καθώς έχει σοβαρή αναπηρία στο πόδι και στα χέρια. Άρχισε από πολύ μικρή ηλικία να ζωγραφίζει με το στόμα, μια και η φύση του έχει στερήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα χέρια του.

Από αυτή του την ενασχόλησή αντλεί αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή, που τις ενισχύει το γεγονός ότι τα έργα του γίνονται συχνά αντικείμενο θαυμασμού εκ μέρους του κοινού.

Το 1967, και ενώ συνεχώς ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1960, έρχεται σε απευθείας επαφή με τη Διεθνή Ένωση Αναπήρων Καλλιτεχνών, που εδρεύει στο Λιχτενστάιν. Το 1970 γίνεται μέλος της Ένωσης και από τότε ζωγραφίζει γι' αυτή.



Η Ένωση αυτή, γνωστή με τα αρχικά V.D.M.F.K., διοργανώνει εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή τα πόδια και τυπώνοντάς τα σε κάρτες και ημερολόγια εξασφαλίζει στα ανάπηρα μέλη της, μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Παράλληλα, έκθεση ζωγραφικής με 20 έργα του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 31 Δεκεμβρίου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αξιόλογη πρωτοβουλία για αυτή την έκθεση ανήκει στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στην εκπαιδευτικό Στέλλα Ζαμπίτη.

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης θα μιλήσει στα παιδιά για τη σταδιοδρομία του, τη δύναμη της θέλησης και θα ζωγραφίσει μπροστά τους, για να τους δείξει ότι όταν θέλουμε μπορούμε να ξεπεράσουμε και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.