Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Θα πληρώνουμε ΝΕΡΙΤ, αλλά θα βλέπουμε ΔΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη «βάφτιση» της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ την Πρωτοχρονιά σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογηθεί η επαναφορά του ανταποδοτικού τέλους. Η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και ΝΕΡΙΤ επισπεύδεται κατά τρεις μήνες (επρόκειτο να γίνει μία και καλή το Μάρτιο) στο πλαίσιο μιας νομικής ντρίμπλας που επιχειρεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσει τα θεσμικά κενά που προκαλεί το ιδιότυπο (πιο σύνθετο, πεθαίνεις) καθεστώς της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών ζητά επιτακτικά να ενεργοποιηθεί άμεσα το ανταποδοτικό τέλος το ύψος του οποίου θα κινείται πέριξ των 3 ευρώ το μήνα, από την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένας μήνας εσόδων από τον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ. Τις επόμενες δέκα ημέρες, αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Πως όμως θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρώνουν για ένα κανάλι που… δεν υπάρχει και άρα δεν ανταποδίδει το τέλος; Η λύση που φέρεται να προκρίνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι η εξής: η ΔΤ που στην ουσία δεν είναι παρά μια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών, θα περάσει στην ιστορία και στη θέση της, τη συχνότητα θα καταλάβει η ΝΕΡΙΤ που με τον τρόπο αυτό θα μετατραπεί εν μία νυκτί σεbroadcaster, δηλαδή κανάλι εν λειτουργία.

Τώρα, πότε πρόλαβε η ΝΕΡΙΤ να στήσει μηχανισμό διοίκησης, να αποκτήσει νέο πρόγραμμα, να κάνει προσλήψεις και να γίνει κανονικό κανάλι; Η απάντηση είναι απλή: δεν πρόλαβε. Η αλλαγή θα γίνει μόνο στη… μαρκίζα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου το λογότυπο της ΔΤ θα εξαφανιστεί και στη θέση του, θα προβάλλει το αντίστοιχο της ΝΕΡΙΤ, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θεωρείται νομικά απαραίτητο. Με άλλα λόγια, αυτό που σχεδιάζεται είναι ένα νέο «μόρφωμα» όπου η ΝΕΡΙΤ παίρνει τη συχνότητα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό και το πρόγραμμα της ΔΤ (το οποίο θα «ενοικιάζει»!) έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, όλο το κομμάτι της μετάβασης από το ένα στάδιο στο άλλο περνά στα χέρια του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ που αναλαμβάνει πλέον και επίσημα τα ηνία από τη ΔΤ η οποία υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί πέντε μήνες χωρίς οργανόγραμμα. Το switch over από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει σε δύο ταχύτητες, μια στα χαρτιά (ως νομικό πρόσωπο) την Πρωτοχρονιά και μία σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει στον αέρα που θα ακολουθήσει το Μάρτιο.



Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.