Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Όλο το χρονικό του σίριαλ της απεργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη λήξη της την αποφασίζει η Γενική Συνέλευση και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν έληξε ακόμα η απεργία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διατείνονται τα μέλη της απεργιακής επιτροπής. Μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο κυριαρχεί η παράταξη Ανανεωτικό Συνδικαλιστικό Κίνημα Πανεπιστημίου Αθηνών (κατέχει 5 από τις 9 έδρες) η απεργιακή επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση την οποία και άμεσα τη δημοσίευσε το newsbeast.gr σύμφωνα με την οποία δεν αναγνωρίζουν τη λήξη της απεργίας. Μάλιστα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ επικαλούμενοι το καταστατικό αναφέρουν ότι τη λήξη την αποφασίζει η Γενική Συνέλευση. Βέβαια το διοικητικό συμβούλιο υποστηρίζει με τη σειρά του ότι δεν υπήρχε απαρτία στη Γενική Συνέλευση.

Το newsbeast παρουσιάζει όλο το χρονικό της υπόθεσης που πλέον εξελίσσεται σε σίριαλ:

11 Δεκεμβρίου

· Η Γενική Συνέλευση

Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν οι διοικητικού υπάλληλοι στις 11/12 αποφασίστηκε συνέχιση της απεργίας για τις 12/12 και 13/12 και νέα γενική συνέλευση σήμερα 13/12 10.00 για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η πρόταση για τη συνέχιση της απεργίας είχε υπερψηφιστεί από τους συμμετέχοντες στη συνέλευση υπαλλήλους. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής υπέρ της λήξης της απεργίας ψήφισαν μόλις 6 μέλη ενώ υπήρχαν και 8 λευκά σε σύνολο 208 συμμετεχόντων. Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της απεργίας.

Παράλληλα κατατέθηκε και πρόταση μομφής κατά του διοικητικού συμβουλίου γιατί με τις ενέργειές του υπονόμευσε τον αγώνα.

Από τους 208 οι 178 ψήφισαν υπέρ της ψηφοφορίας για τη μομφή ενώ υπήρξαν και 15 ψήφοι κατά και 15 λευκά.

· Η στάση της παράταξης ΑΣΚΠΑ μετά τη συνέλευση

Στις 11/12 η παράταξη Ανανεωτικό Συνδικαλιστικό Κίνημα Πανεπιστημίου Αθηνών μετά τα όσα μεσολάβησαν εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία τάχθηκε κατά των αποφάσεων της Γ.Σ. Μάλιστα μεταξύ των άλλων ανέφεραν στο κείμενό τους « Όπως καταδείχθηκε σήμερα (11/12), οι μαζικές συνελεύσεις του αγώνα μας που ενέπνεαν όλους μας και συγκέντρωναν 700-800 συναδέλφους είναι πλέον παρελθόν.

Στη συνέλευση, λιγότεροι από 200(;) υπάλληλοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας για δυο 24ωρα και την προσφυγή σε κάλπη με μομφή κατά του Προεδρείου. Οι εκλογές του Συλλόγου μας διεξήχθησαν με πλήρη διαφάνεια παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, ψήφισαν 788 υπάλληλοι οι μας εξέλεξαν πλειοψηφούσα παράταξη και με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών συγκροτήθηκε και το Προεδρείο.

Δε μας επιτρέπεται να δεχθούμε και να ανεχτούμε ότι μας καταργούν λιγότεροι από 200 διοικητικοί υπάλληλοι. Το Προεδρείο δεν αναγνωρίζει ως νόμιμο το αποτέλεσμα της ως άνω συγκέντρωσης σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας και επομένως με ευθύνη απέναντι σε όλους σας δεν καλύπτει όποιον στο εξής απεργεί. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Καλούμε τους συναδέλφους να επανέλθουν όλοι στις εργασίες τους.»

12 Δεκεμβρίου

· Ψηφοφορία για την πρόταση μομφής: έκπτωτο το Προεδρείο

12 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση στις 11/12. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 15.00.

Κατά το άνοιγμα της κάλπης και την καταμέτρηση των ψήφων παρόντα ήταν τα μέλη της Ε.Ε. και οι μάρτυρες Ξεζωνάκη Ροδάνθη και Λογγινίδου Αθηνά. Τα ψηφοδέλτια αριθμήθηκαν και υπογράφηκαν από τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν τα ακόλουθα:
Ψηφίσαντες: 231
Έγκυρα: 231
Άκυρα: 0
Λευκά: 10
Υπέρ της πρότασης μομφής (ΝΑΙ): 210
Κατά της πρότασης μομφής (ΟΧΙ): 11

Με βάση λοιπόν τη ψηφοφορία αυτή το διοικητικό συμβούλιο θεωρείται έκπτωτο.

· Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου: Η απεργία έληξε

Την ίδια μέρα με τη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο όπου όπως προαναφέρθηκε τα 5 από τα 9 μέλη προέρχονται από την παράταξη Ανανεωτικό Συνδικαλιστικό Κίνημα Πανεπιστημίου Αθηνών που στις 11/12 ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει ως νόμιμο το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης και απηύθυνε κάλεσμα στους υπαλλήλους για επιστροφή στις θέσεις τους, ενώ τόνιζαν ότι δεν καλύπτουν κανέναν.

Στην ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου επισημαίνεται ότι στην χθεσινή γενική συνέλευση (11/12), κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Δεδομένων δε και των "παραπόνων συναδέλφων σχετικά με την συμπεριφορά της απεργιακής επιτροπής", ο σύλλογος αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του ότι η απεργία έχει λήξει και ότι όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την σχετική ευθύνη.

· Η απάντηση της απεργιακής επιτροπής

Η απεργιακή επιτροπή απαντά τονίζοντας ότι την απόφαση για τη λήξη της απεργίας την αποφασίζει η Γενική Συνέλευση και όχι το έκπτωτο διοικητικό συμβούλιο.

«Μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η ΑΣΚΠΑ, που απείχε από τη διαδικασία, ως ΔΣ αυτή τη φορά, έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση επικαλούμενη συνεδρίαση του ΔΣ που δεν έγινε.

Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της απεργίας, που οι 5 εκπρόσωποι της ΑΣΚΠΑ αποφασίζουν να συνεδριάσουν μόνοι τους.

Αυτή τη φορά όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: δηλώνουν ότι η απεργία έληξε με δική τους απόφαση. Άξιος ο μισθός τους. Ανάξια η συνδικαλιστική συμπεριφορά τους.

Επί 14 εβδομάδες, οι απεργίες αποφασίζονται από Γενικές Συνελεύσεις. Και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης θα λήξουν.

Όχι με απόφαση μιας παράταξης που γαντζώνεται από τις καρέκλες ενός ΔΣ που έχει καθαιρεθεί για να μην απολέσει την εξουσία και τα προνόμιά της.

Οι αντικαταστατικές ενέργειες της ΑΣΚΠΑ οδήγησαν στην καθαίρεση του ΔΣ. Ας το πάρει απόφαση.»

· Σύμφωνα με το καταστατικό τη λήξη της απεργίας την αποφασίζει η Γενική Συνέλευση

Σύμφωνα με ανακοίνωση των μελών της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου την κήρυξη και τη λήξη της απεργίας την αποφασίζει η Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά το παρελθόν αναφέρουν:

Η Γενική Συνέλευση , ανώτατο όργανο της Διοικήσεως του Συλλόγου (αρ. 5, παρ. 1), συγκάλεσε επόμενη Γ.Σ. για την ... Οι αποφάσεις του Δ.Σ. δεν μπορούν να υπερβούν τις αποφάσεις της Γ.Σ.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε τι ορίζει το καταστατικό για την απαρτία μιας Γενικής Συνέλευσης αν και στη συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου αναφέρεται από την απεργιακή επιτροπή ότι υπήρχε απαρτία.

13 Δεκεμβρίου

Σήμερα 13 Δεκεμβρίου συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση ή της λήξη της απεργίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.