Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Και οι… προχωρημένης ηλικίας έχουν ψυχή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακά ενεργοί οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας κάτω από τα σεντόνια.

Είναι κάτι που τα «παιδιά», ακόμη κι αν είναι ενήλικες πια, δε θέλουν να ξέρουν για τους γονείς τους, πόσω μάλλον για τους παππούδες τους.

Κάνουν οι «μεγάλοι» σεξ;

Σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσίασε το NBC News, αν δε θέλετε να σοκαριστείτε από την απάντηση, ίσως θα ήταν καλύτερα να… μην τους ρωτήσετε!

Η έρευνα που θα δημοσιευτεί στο New England Journal of Medicine υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας είναι… εντυπωσιακά ενεργοί… κάτω από τα σεντόνια.

Το 25% των ατόμων ηλικίας 75-85 ετών είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο, καθώς επίσης και το 75% όσων ανήκαν στην ηλικιακή κατηγορία 57 έως 64 ετών και οι μισοί από εκείνους που ήταν 64 έως 75 ετών.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 75-85 ετών είχε κάνει (προσφέρει ή δεχτεί) και στοματικό σεξ τον τελευταίο χρόνο!

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το σεξ φαίνεται λοιπόν ότι δε… μειώνεται, όσο αυξάνονται τα χρόνια, αλλά πολλοί 70άρηδες+ εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις χαρές… της κρεβατοκάμαρας.

Όσοι σταματούν να κάνουν σεξ, το κάνουν είτε για λόγους υγείας, είτε λόγω έλλειψης συντρόφου και όχι επειδή δε θέλουν να κάνουν σεξ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.005 άντρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ.

Βέβαια, τα σημάδια του γήρατος κάνουν την εμφάνισή τους, με τους μισούς από όσους ανέφεραν πως εξακολουθούν να κάνουν σεξ, να δηλώνουν ότι είχαν βιώσει τουλάχιστον ένα σεξουαλικό πρόβλημα (στυτική δυσλειτουργία για το 37% των ανδρών και χαμηλή επιθυμία για το 43% των γυναικών). Ακόμη, το 34% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών… προχωρημένης ηλικίας, ανέφεραν ότι δυσκολεύονταν να φτάσουν σε οργασμό.

«Το θέμα αυτό θεωρείται ταμπού εδώ και πολύ καιρό, για το οποίο οι πιο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι δεν τολμούσαν ούτε καν να μιλήσουν. Δεν ανέφεραν καν τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο/στη σύντροφό τους, πόσω μάλλον σε έναν ειδικό» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Dr Stacy Tesser Lindau από το πανεπιστήμιο του Σικάγο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.