Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Θήλασαν όλες μαζί τα μωρά τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν δώδεκα το μεσημέρι όταν δεκάδες μαμάδες θήλασαν όλες μαζί τα μωράκια τους. Και αυτό δεν έγινε μόνο στην Εύβοια αλλά και στους περισσότερους νομούς ταυτόχρονα.

Στo πλαίσιo του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, περίπου 150 μητέρες συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση γιορτή - στην Αρτάκη. Η εκδήλωση διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού.

"Έχει παρατηρηθεί ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο υγιή και έχουν λιγότερες αλλεργίες. Έτσι πολλές μητέρες αποφασίζουν να θηλάσουν για το καλό του μωρού τους. Ο θηλασμός όμως, ωφελεί και τη μητέρα και γενικά προσφέρει την καλύτερη αρχή για κείνη και το μωρό της." είπε η Σοφή Σπανού στο evianews.



Τα τελευταία είκοσι χρόνια, επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το ανθρώπινο γάλα είναι η μόνη τροφή που χρειάζεται ένα μωρό για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά. Ένα τελειόμηνο, υγιές μωρό δε χρειάζεται να πάρει καμιά άλλη τροφή μέχρι το μέσον του πρώτου χρόνου της ζωής του.

Σε αυτήν την γιορτή συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας.

Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.