Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«Πράσινο φως» σε παιδόφιλο για υιοθεσία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι σουηδικές αρχές ερευνούν την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Σουηδίας η απόφαση των αρχών να επιτρέψουν σε έναν καταδικασμένο παιδόφιλο να… υιοθετήσει ένα παιδί!

Ο άντρας αυτός, που τώρα είναι περίπου 60 χρονών, είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ένα κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ όπως υποστηρίζουν οι αρχές δεν είναι πλέον σε θέση να… υποτροπιάσει!

Ο ίδιος άντρας, που είναι από την πόλη Helsingborg, έχει καταδικαστεί ακόμη για 90 αδικήματα (τα περισσότερα αφορούν απάτες), καθώς επίσης και για την παρενόχληση ενός κοριτσιού το 2004 στη γειτονιά του, αναφέρει η σουηδική εφημερίδα The Local. Μάλιστα, θεωρούνταν ύποπτος και για το βιασμό μιας έφηβης.

Ο άντρας έχει εκφράσει την επιθυμία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να υιοθετήσει τον 10 ετών θετό του γιο, μετά το θάνατο της μητέρας του, την οποία είχε παντρευτεί το 2009.

Η μητέρα του παιδιού, προτού πεθάνει, και ο βιολογικός του πατέρας φέρεται να έχουν συναινέσει στην αίτηση υιοθεσίας.

Εννέα από τα δέκα μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων του δήμου ψήφισαν θετικά και επιτρέπουν να προχωρήσει η διαδικασία, θεωρώντας ότι ο άνδρας δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Helsingborgs Dagblad, δεν είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες σε ό,τι αφορά την υπόθεση για την οποία είχε κριθεί ύποπτος για βιασμό.

Παρότι δεν καταδικάστηκε για βιασμό, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν διατάξει να παρακολουθείται όταν βρισκόταν στον ίδιο χώρο… ακόμη και τα ίδια του τα παιδιά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το 10χρονο αγόρι έχει κάποια αναπηρία και οι υπόλοιποι συγγενείς του δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τη φροντίδα του.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και αφού έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας, ο επικεφαλής των κοινωνικών υπηρεσιών αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία σχετικά με την υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.