Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νέα απεργία: Kινδυνεύει το εξάμηνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών, για όγδοη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι Γενικές Συνελεύσεις των οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ Μιχάλης Τριανταφύλλου σε επιστολή του τονίζει:

«Επείγει πλέον να αντικρίσουμε αμέσως την κατάσταση και να αναλογισθούμε την ατομική, συλλογική και θεσμική ευθύνη μας έναντι του Ιδρύματος τονίζει με επιστολή του προς τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, Είναι σαφές τονίζει ο ότι ο αποκλεισμός του Ιδρύματος και η αναστολή όλων των λειτουργιών του μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εξαμήνου η οποία θα έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στους σπουδαστές και στις οικογένειές τους και στη μελλοντική εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος, σε ακύρωση συμβατικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος στο πλαίσιο ερευνητικών έργων ή άλλων συμβάσεων με τρίτους, σε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους Υ.Δ., ερευνητές και λοιπούς συνεργάτες, που αυτοί μόνοι έχουν υποστεί τις οικονομικές συνέπειες της απεργίας».

Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις αποφάσισαν τη σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, για την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, στο Λαύριο.

Η ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει ως εξής:

«• Προκηρύσσουμε νέα πενθήμερη απεργία από Δευτέρα 28/10/2013 έως και Παρασκευή 1/11/2013.

Απαιτούμε, καμία απόλυση – διαθεσιμότητα εργαζόμενου, να ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
• Περιφρουρούμε τον αγώνα μας με απεργιακές ομάδες, που ενημερώνουν τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα του να συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα αυτό.
• Την Τρίτη 29/10 στις 12:00 συμμετέχουμε μαζικά στην κοινή συνέλευση των εργαζομένων ΕΜΠ και ΕΚΠΑ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Την Τετάρτη 30/10 στις 10:30, στην αίθουσα τελετών, καλούμε σε Γενική Συνέλευση των Συλλόγων με αποκλειστικό θέμα την συνολική αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας μας.
• Την Πέμπτη 31/10 στις 10:00, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, καλούμε σε κοινή εκδήλωση ‐ συζήτηση για τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ.
• Την Πέμπτη 31/10 στις 12:00, συμμετέχουμε σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Καλούμε τους εργαζόμενους άλλων φορέων του δημοσίου να συμμετάσχουν.

Η ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ως εξής:

1) Συνεχίζουμε την απεργία, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ της 18.10, ως την Παρασκευή 25.10 και προκηρύσσουμε νέα πενθήμερη απεργία 28.10-1.11.2013. Καλούμε την Ομοσπονδία να προκηρύξει απεργία για το ίδιο διάστημα.

2) Περιφρούρηση της απεργία και γενικό-καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.

3) Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.