Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Οργή από το Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών κατά Μητσοτάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινούν αγώνα διαμαρτυρίας για τη συμπερίληψή τους στη διαθεσιμότητα.

Αγώνα διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τους συμπεριλάβει στο νόμο περί διαθεσιμότητας ξεκινά ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών που έχει διοριστεί στο Δημόσιο.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο φορέας καταφέρεται εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «για να βγουν οι αριθμοί ξεχνά αυτά που έχει νομοθετήσει η Πολιτεία».

Τονίζει, δε, ότι με το να μην εξαιρούνται οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές από τη διαθεσιμότητα δίνεται το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι ο διορισμός τους στο Δημόσιο είναι χαριστικός.

Κι αφού ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί όλους τους αθλητές, τις ομοσπονδίες και τους απλούς πολίτες σε συγκέντρωση έξω απ’ το Υπουργείο την Τετάρτη στις 09:00.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου

«Ο κ. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αδυνατεί να αντιληφθεί για άλλη μια φορά, το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί στην κοινωνία και τη Δημόσια Διοίκηση με τις πράξεις του, και για να καταφέρει να πετύχει “να βγουν οι αριθμοί”, ξεχνά και αυτά που έχει νομοθετήσει η ίδια η Πολιτεία.

Ο κ. Υπουργός λησμονά, ότι ο διορισμός των Διακριθέντων Αθλητών στην Δημόσια Διοίκηση πραγματοποιείται βάσει Ειδικών Διατάξεων του Ν.2725/1999 που ισχύουν έως και σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διορίζονται σε κενές Οργανικές θέσεις Δημοσίου Δικαίου, εφόσον έχουν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν.

Ουσιαστικά ο νόμος, αποκωδικοποιεί το "Ευχαριστώ" της Πολιτείας για ΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ που προσέφεραν οι Έλληνες Πρωταθλητές, υψώνοντας την Ελληνική Σημαία, δίνοντας τους αυτό που μπορούσε, την εξασφάλιση εργασίας στον Δημόσιο Τομέα, την εξασφάλιση του μέλλοντος τους. Η Κυβέρνηση με το να μην εξαιρεί τους Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές από τη διαθεσιμότητα και χωρίς να τους μοριοδοτεί καθόλου με μόρια πρόσληψης, κάτι που κάνει για άλλες ομάδες υπαλλήλων, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ, αλλά με “άλλες διαδικασίες”, δίνει στην κοινή γνώμη το μήνυμα, ότι ο διορισμός τους στο Δημόσιο είναι χαριστικός.

Ο Νόμος 4172/2013 στοχοποιεί απροκάλυπτα τους Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές Διορισθέντες στο Δημόσιο, διότι είναι υπάλληλοι χωρίς μόρια πρόσληψης και χωρίς αρκετά έτη προϋπηρεσίας, κάτι το οποίο τους κατατάσσει στις πρώτες θέσεις (και εδώ πρώτοι!) στις λίστες της διαθεσιμότητας.

Ο Ν 2725/1999, μας εξαιρεί από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, διότι η δική μας διαδικασία ΑΣΕΠ είναι η σκληρή προσπάθεια και η επιτυχία μας στα Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και η συμμετοχή μας στον πολυετή Εθνικό Σχεδιασμό περί Αθλητισμού.

Με δεδομένη και αδιαμφισβήτητη τη νομιμότητα και διαφάνεια στον τρόπο διορισμού μας

1. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις αποφάσεις και τους νόμους που δεν περιλαμβάνουν την ρητή εξαίρεση μας από τη Διαθεσιμότητα.

2. Αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο για την προσφυγή μας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Όλοι εμείς, οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές, ενωμένοι διεκδικούμε το εργασιακό μας δικαίωμα, καθώς είμαστε ενεργοί Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου και εργαζόμαστε από τη 1η μέρα με ζήλο από την πρώτη ημέρα διορισμού μας. (Ούτε αυτό γνώριζε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης!!!!)
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να σταματήσει την επίθεση που γίνεται εναντίον των Ένδοξων Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών.

Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μας έχει συγχαρεί πολλάκις για αυτά που έχουμε προσφέρει στη Πατρίδα μας, να αντιδράσει σε αυτό το άκρως παράλογο, παράνομο και απολύτως άδικο που γίνεται ενάντια στους Έλληνες Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές, οι οποίοι είναι αυτοί που υψώνουν την Ελληνική Σημαία και δοξάζουν τη Πατρίδα μας παίζοντας τον Εθνικό μας Ύμνο σε όλη την Οικουμένη. Η μοναδική επιβράβευση μας εκ’ μέρους της Πολιτείας, ο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ διορισμός στο Δημόσιο, μετατρέπεται από την Κυβέρνηση, στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ των Εξαιρετικά Διακριθέντων Ελλήνων Αθλητών αλλά και όλου του Ελληνικού Αθλητισμού.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες, τους αθλητές, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους Αθλητικούς παράγοντες, να μας υποστηρίξουν στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Διακυβέρνησης στις 30-10-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 π.μ. και στη συνέχεια η διαμαρτυρία θα κορυφωθεί στην Βουλή.

Οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές μέλη της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Α.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.