Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Όταν η δίαιτα δεν φέρνει αποτέλεσμα...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αιτίες πίσω από το πρόβλημα και πώς αντιμετωπίζονται.

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων η λέξη δίαιτα είναι συνδυασμένη με αυστηρή στέρηση, καταπιέζονται αλλά όταν ανέβουν στη ζυγαριά απογοητεύονται από το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες μόνο το 20% των ατόμων που ακολουθούν μια τέτοια διατροφή επιτυγχάνουν το στόχο τους. Διαβάστε πού μπορεί να οφείλεται αυτό...

Υποτιμάς τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνεις: Αν ενδιάμεσα στη μέρα είσαι από τα άτομα που ενδιάμεσα των κυρίως γευμάτων ή σνακ συνηθίζεις να τσιμπάς κάτι ή κατά τη διάρκεια των γευμάτων τρως κάτι παραπάνω από το προτεινόμενο, μπορεί να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψή σου έως και 500 θερμίδες, να φας δηλαδή ένα επιπλέον ολόκληρο γεύμα.

Για να αποφύγεις, λοιπόν, τις κακοτοπιές καλό θα ήταν να καταγράφεις οτιδήποτε τρως, ώστε να μπορέσεις να το ελέγξεις καλύτερα, έχοντας μια πλήρη εικόνα του ημερήσιου διαιτολογίου σου.

Ακόμη, μπορείς να οργανώσεις καλύτερα την εβδομάδα σου προετοιμάζοντας τα γεύματά σου στον ελεύθερό σου χρόνο ώστε την απαιτούμενη ώρα να μην προσφύγεις στο πλησιέστερο delivery.

Προσπάθησε να μετριάσεις την ποσότητα του πιάτου σου. Αυτό που θα βοηθήσει την προσπάθειά σου είναι να απολαμβάνεις τις γεύσεις, αποφεύγοντας να τρως μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Έτσι δεν θα παρασύρεσαι ώστε να καταναλώσεις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, αντίθετα το μάσημα της τροφής θα γίνεται πιο αργά και θα χορταίνεις με μικρότερη ποσότητα.

Οργάνωσε τα γεύματά σου. Προσπάθησε να μην αμελείς να λαμβάνεις τα ενδεδειγμένα γεύματα στα απαιτούμενα χρονικά διαστήματα. Το πρωινό είναι το πιο βασικό γεύμα που όλοι πρέπει να βάλουμε στην καθημερινότητά μας, γεύμα που ενεργοποιεί το σώμα μας από νωρίς και που έχει την ικανότητα να μας διατηρεί σε ένα φυσιολογικό βάρος.

Μια ακόμη συμβουλή κλειδί για όσους θέλουν να παραμένουν σε ένα φυσιολογικό βάρος είναι τα μικρά και συχνά γεύματα, ανά 2-3 ώρες, τα οποία μας κρατούν όλη τη διάρκεια της ημέρας σε μια εγρήγορση και το μεταβολισμό μας διαρκώς ενεργό.

Υπερεκτιμάς τις καύσεις σου κατά την άσκηση: Γνωρίζοντας ότι μέσα στην ημέρα έχουμε γυμναστεί, θεωρούμε ότι μπορούμε να φάμε και κάτι παραπάνω, χάνοντας έτσι τον έλεγχο.

Προτείνεται, αρχικά, να θέσεις ένα στόχο, όπως για παράδειγμα να περπατάς 20 λεπτά κάθε μετά ώστε να διατηρείς αυξημένο το μεταβολικό σου ρυθμό.

Ακόμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ποδόμετρο, ένα μηχάνημα μικρό το οποίο μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σου, μετρώντας τα βήματα, δίνοντάς σου άμεσα τις καταβαλλόμενες θερμίδες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγοντας έτσι την υπερεκτίμησή τους.

Στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις: Η αποκλειστική, αυστηρή δίαιτα επιβαρύνει την καλή ψυχολογία του ατόμου αλλά και αποτρέπει την διατήρηση του επιθυμητού βάρους.

Πολλοί από αυτούς που τηρούν μια τέτοια διατροφή αποφεύγουν να συναναστρέφονται με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τους «πειρασμούς», γεγονός που οδηγεί το άτομο σε υπέρμετρη κατανάλωση κακής ποιότητας τροφίμων.

Εφαρμόζοντας μια διατροφή που την χαρακτηρίζει η ποικιλία, μην αποκλείοντας τις αγαπημένες μας γεύσεις, όπως τα γλυκά, απλά μετριάζοντας την ποσότητα των πλούσιων σε θερμίδες και σε λιπαρά προϊόντων, μπορούμε να χάσουμε κιλά, χωρίς να καταφύγουμε αργότερα σε υπερφαγικά, επιβαρυντικά επεισόδια.

Σου λείπει ύπνος: Κι όμως, αν δεν ξεκουράζεται επαρκώς το σώμα αλλά και το πνεύμα μας μπορεί να μας οδηγήσει ακόμα και σε μεγάλες ποσότητες επιβαρυντικών τροφών, πλούσιων σε υδατάνθρακες ή λιπαρά.

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 8 ώρες για να ξεκουραστεί πλήρως και να επανέλθει το πρωί στην ομαλή του λειτουργία. Αν εμείς του προσφέρουμε λιγότερες από 6 ώρες, η ορμόνη γκρελίνη εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η όρεξη του ατόμου και να οδηγείται σε παχυντικές τροφές.

Η έλλειψη ύπνου αποτελεί στρεσογόνο παράγοντα για το σώμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για αύξηση του σωματικού μας βάρους, οδηγώντας μας στην παχυσαρκία, αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων, σακχαρώδους διαβήτη, κατάθλιψης ή εγκεφαλικού επεισοδίου.


Πηγή: http://www.iator.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.