Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι έμποροι του Πειραιά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διαμαρτύρεται για την ανεξήγητη και ιδιαίτερα σκληρή στάση που τηρούν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας απέναντι στις επιχειρήσεις, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.




Σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο, όπου τα δεδομένα της αγοράς δεν έχουν αλλάξει, αντίθετα η κρίση και η ύφεση οδεύουν προς το χειρότερο, αποφάσεις όπως η επαναφορά του μέτρου άρσης υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου και γενικότερα η «βίαιη» προσαρμογή σε μη ρεαλιστικές ρυθμίσεις, αποτελούν για τις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, που δίνουν σκληρό αγώνα για την επιβίωσή τους και πολλές βρίσκονται στο στάδιο προ του οριστικού κλεισίματος, την χαριστική βολή και τον αιφνίδιο θάνατο.

Δεδομένης της πραγματικής αδυναμίας τους να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν, ζητούμε άμεση νομοθέτηση ρεαλιστικών ευνοϊκότερων ρυθμίσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και να διευθετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Τα οξυμένα και συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο του εμπορικού κόσμου της χώρας, απαιτούν άμεσες πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις, που θα επιτρέψουν την διάσωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.