Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Έξι χρόνια από το νοσοκομείο... στα δικαστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έπεσε θύμα τροχαίου, δεν έχει δικαιωθεί και γράφει βιβλίο για την ταλαιπωρία του.

Ένα τροχαίο χωρίς δική του υπαιτιότητα του άλλαξε όλη του τη ζωή. Ουσιαστικά, υποχρεώθηκε σε μια πολύχρονη Οδύσσεια για την δικαίωσή του. Και δεν θα είχαν αλλάξει τόσο πολύ προς το χειρότερο εάν, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, η ηθική και υλική δικαίωση έρχονταν έγκαιρα και δίχως εμπόδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος", πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία ενός αγώνα που εδώ και… έξι ολόκληρα χρόνια κάνει ένας νέος Πατρινός διεκδικώντας δικαστικά τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ό,τι έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα για τα προβλήματα υγείας που του προκάλεσε το τροχαίο, αλλά και για την ψυχική του οδύνη από το γεγονός ότι από μια ζωή γεμάτη ενέργεια, δύναμη και σιγουριά για ένα λαμπρό μέλλον πέρασε σε μια ζωή αναπηρίας και σε μια εποχή ανεργίας! Όλα συνέβησαν στις 17 Ιουνίου του 2007. Ο Α.Α. οδηγούσε τη μηχανή του στην Ακτή Δυμαίων και στην Ελ. Βενιζέλου οδηγός οχήματος παραβίασε κόκκινο.

Ο δικυκλιστής υπέστη ρήξη στον πνεύμονα και κατάγματα σε κλείδα, ωμοπλάτες και πλευρά. Υπέστη αναπηρία σε μεγάλο ποσοστό και αφού έκανε υπολόγισε όσα είχε ήδη ξοδέψει και όσα θα ‘πρεπε να ξοδέψει μετέπειτα σε γιατρούς, κατέθεσε αγωγή. Ο δικηγόρος του παραδόξως τον πίεζε να απαιτήσει… λιγότερα χρήματα. Όμως ο ίδιος δεν συμφώνησε. Πρωτοδίκως επιδικάστηκε το διεκδικούμενο ποσό, αλλά έπρεπε να γίνει το εφετείο. Σε αυτό, η απόφαση δεν τον ικανοποίησε κι έτσι ξεκίνησε νέα δικαστική διαμάχη. Στη νέα πρωτόδικη δίκη επιδικάστηκε νέο ποσό (μικρότερο από το αρχικό) αλλά και πάλι έπρεπε να φτάσει η ώρα του εφετείου. Κάτι που θα γίνει εντός του μηνός. Συμπέρασμα; Επί έξι ολόκληρα χρόνια βρίσκεται ακόμα σε δικαστική περιπέτεια, δίχως να έχει πάρει ακόμα δεκάρα τσακιστή!

Γράφει… βιβλίο!

Το ότι στα καλά καθούμενα άλλαξε όλη του η ζωή και ακόμα να δικαιωθεί, τον κάνει να αισθάνεται απογοήτευση. Δεν είναι και λίγο να έχεις υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, να είσαι δύτης, να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και όλα αυτά να αποτελούν παρελθόν μέσα σε μια μέρα! Και να πρέπει και να κάνεις για χρόνια υπομονή για να δικαιωθείς.

Ο ίδιος αλλά και άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πέρασε κάτι παραπάνω από μισή δεκαετία αλλά στην κατά τα άλλα «σύγχρονη» Ελλάδα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία δικαίωσης ενός ανθρώπου που πέρασε στη λίστα αναπήρων από την μια στιγμή στην άλλη. Μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που ο ίδιος εδώ και μερικούς πήρε την απόφαση να γράψει βιβλίο! Θέλοντας να αποτυπώσει στο χαρτί την πολυετή ταλαιπωρία του η οποία, όπως λέει, δυστυχώς δεν είναι η μοναδική στα ελληνικά δεδομένα.



Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.