Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιστότοπος δίνει την απάντηση με ερωτηματολόγια και ειδικά τεστ
.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν σκυλιά για κατοικίδια, ισχυρίζονται πως το τετράποδό τους είναι ιδιαίτερα έξυπνο. Φυσικά, δεν λείπουν και οι παραλληλισμοί της συμπεριφοράς του ζώου, με ανθρώπινες αντιδράσεις.

Οι ισχυρισμοί αυτοί ίσως και να είναι βάσιμοι, κάτι που όμως δύσκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί στην πράξη. Αυτό βέβαια ίσχυε μέχρι τώρα, γιατί ένα site υπόσχεται να απαντήσει πόσο έξυπνος είναι ένας σκύλος, αλλά και να ελέγξει την προσωπικότητα του ζώου. Όλα αυτά έπειτα από τη συμπλήρωση ειδικών τεστ!

Πρόκειται για το dognition.com, που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα. Χρησιμοποιώντας ερωτηματολόγια και ειδικά παιχνίδια, οι κάτοχοι σκυλιών μπορούν να διαπιστώσουν πόσο έξυπνο στο λύνει προβλήματα είναι ένα σκυλί, εάν αδιαφορεί για το αφεντικό του και τις εντολές του ή εάν πράγματι δεν καταλαβαίνει τι του λέει.

Διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας με χαρακτηριστικά γνωρίσματα αποδίδονται σε κάθε σκύλο και στη συνέχεια είναι εφικτή η σύγκριση με άλλα σκυλιά ίδιας ή διαφορετικής ράτσας, ηλικίας και μεγέθους.

Αρχικά, οι ιδιοκτήτες συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με το σκύλο, που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά, την υπακοή, το χαρακτήρα που έχει όταν μένει μόνο του και άλλα.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, δίνεται στους ιδιοκτήτες μια σειρά παιχνιδιών ειδικά σχεδιασμένα από επιστήμονες, που στόχο έχουν να ελέγξουν την ευφυΐα και μνήμη των τετράποδων, την επικοινωνία τους, εάν είναι πιστά ή «ύπουλα» κτλ.

Αφού τα αποτελέσματα εισαχθούν στη βάση δεδομένων, το site δημιουργεί ένα λεπτομερές προφίλ του σκύλου.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.