Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Χειροπέδες για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στοχευμένες και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες, πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρεις άνδρες ηλικίας 46, 29 και 25 ετών, οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν, μέσω διαδικτύου, σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Ειδικότερα, από εξειδικευμένους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες στο διαδίκτυο, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών, που διακινούν τέτοια αρχεία.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι στην ελληνική επικράτεια, άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 308 διαφορετικές IP διευθύνσεις, ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων (εικόνες και βίντεο), που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά την έκδοση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε η δράση και τα στοιχεία των τριών εμπλεκομένων ατόμων.

Συγκεκριμένα από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονο για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 386 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Νέα Ερυθραία, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Για τον 29χρονο προέκυψε ότι για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 487 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Καματερό, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τέλος, για τον 25χρονο προέκυψε ότι για χρονικό διάστημα περίπου οκτώ μηνών με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 272 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Καματερό, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε επιτόπου από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αρχείων, το είδος αυτών και η ημερομηνία που υπερφορτώθηκαν.

Παράλληλα, διερευνάται εάν μέρος των αρχείων αυτών δημιουργήθηκε ή βιντεοσκοπήθηκε στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

Στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.