Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τεράστια προβλήματα για την ειδική αγωγή στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστά τμήματα ένταξης, ελλείψεις σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς.

Με τεράστια προβλήματα και μεγάλα κενά έχει αρχίσει η σχολική χρονιά και για την ειδική εκπαίδευση στην Κρήτη.

Τμήματα ένταξης παραμένουν κλειστά και χωρίς εκπαιδευτικούς αλλά και βοηθητικό προσωπικό, κενά υπάρχουν στα τμήματα κωφών και βαρήκοων, στα τμήματα ένταξης στο Ηράκλειο ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρονται παιδιά από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο για μαθήματα στα ειδικά σχολεία αντί να δημιουργηθεί ένα τμήμα στην περιοχή. Το κόστος της μεταφοράς φτάνει τα 100 ευρώ ανά μέρα, όπως επεσήμαναν άνθρωποι της ειδικής αγωγής ενώ την ίδια στιγμή από το υπουργείο Παιδείας έχουν έρθει 26 πιστώσεις που αφορούν μόνο στο βοηθητικό προσωπικό των 32 ειδικών σχολείων σε όλη την Κρήτη και ενώ οι ανάγκες τους ξεπερνούν τις 150 θέσεις. Η ειδική εκπαίδευση στο νησί παραμένει υποστελεχωμένη και τα ειδικά σχολεία «υποφέρουν» από την έλλειψη προσωπικού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καψαλάκης από το Ειδικό Σχολείο Τυμπακίου μιλώντας στο Σκάϊ Κρήτης, αναμένεται και δεύτερη φάση πιστώσεων ωστόσο το πρόβλημα δεν καλύπτεται ενώ αναμένεται να γίνουν προσλήψεις μέσω προγραμμάτων και μέσω ΟΑΕΔ. Έτσι εργαζόμενοι των 400 ευρώ θα εργάζονται για κάποιους μήνες και θα καλύπτουν κενά στην εκπαίδευση χωρίς επί της ουσίας λύση του προβλήματος, τόνισε ο κ. Καψαλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό δεν εντοπίζονται μόνο στο θέμα των κενών των εκπαιδευτικών αλλά και στο θέμα της γενικότερης λειτουργίας των σχολείων αφού συνολικά 1.500 παιδιά δημοτικών σχολείων σε όλο το νομό αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Ο τεράστιος αριθμός των μικρών μαθητών βρίσκεται καθημερινά στο δρόμο με ένα κόστος εξωφρενικό αλλά και πολλούς κινδύνους για τα ίδια τα παιδιά στο πλαίσι της νοοτροπίας και των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας.


Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.