Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το είδος του ιδρώτα αλλάζει την εικόνα της γυναίκας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αγχωμένες γυναίκες ιδρώνουν διαφορετικά.

Δεν φτάνει που μας φέρνει σε δύσκολη θέση, τώρα ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά του ιδρώτα, που οφείλεται σε κάποιο στρεσογόνο παράγοντα μπορεί να επηρεάσει και την εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς.

Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOSone, η οσμή που εκπέμπουν οι γυναίκες, όταν ιδρώνουν λόγω άγχους (και όχι λόγω άσκησης ή θερμοκρασίας), εκλαμβάνεται από τους άνδρες και τις άλλες γυναίκες ως δυσάρεστη και μάλιστα τους οδηγεί στο να χαρακτηρίζουν τις στρεσαρισμένες γυναίκες ως λιγότερο ικανές και αξιόπιστες και με έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο ιδρώτας του στρες είναι διαφορετικός από τον ιδρώτα, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας ή λόγω ζέστης. Στην πρώτη περίπτωση, ο ιδρώτας παράγεται από τις εκκρίσεις των εκκρινών και αποκρινών αδένων και αναμιγνύει με βακτήρια στο δέρμα μας, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις, ο ιδρώτας παράγεται από τις εκκρίσεις μόνο των εκκρινών ιδρωτοποιών αδένων.

Δηλώνουν, τέλος, ότι αν και έχει μελετηθεί η επίδραση του ιδρώτα λόγω στρες στη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου και στη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας, ωστόσο δεν έχει αξιολογηθεί το πώς επηρεάζει την κοινωνική μας αντίληψη. «Είναι η πρώτη φορά, που διαπιστώνουμε ότι η οσμή του “συναισθηματικού” ιδρώτα μπορεί να επηρεάσει το πώς αντιλαμβανόμαστε την αυτοπεποίθηση, την αξιοπιστία και την ικανότητα ενός ανθρώπου», γι’ αυτό και τέτοιου είδους έρευνες είναι σημαντικές για την αποκωδικοποίηση του τρόπου, με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μυρωδιά του σώματος για να επικοινωνήσουν.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.