Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι Πρυτάνεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και, κυρίως, εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού, θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα της Συνόδου, Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο.

Μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα "Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα ελληνικά πανεπιστήμια", που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί Έλληνες ευρωβουλευτές, ενώ θα συμμετάσχει και η Ρεμπέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα, έχουν προσκληθεί ακαδημαϊκοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών, καθώς και δημοσιογράφοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν οι:

1. Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), Προεδρεύων Συνόδου Πρυτάνεων.

2. Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μέλος του Προεδρείου της Συνόδου.

3. Καθηγητής Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Προεδρείου της Συνόδου.

4. Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου, Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.