Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τήλος: Υποβαθμίζουν το Δημοτικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταναστεύουν οι μαθητές της Τήλου, καθώς το δημοτικό σχολείο του μικρού νησιού της άγονης γραμμής από τριθέσιο έγινε διθέσιο, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο, αφού η διδακτική ώρα θα μειωθεί από 20 σε 10 λεπτά.

«Οι γονείς βιώνουν την απόφαση σαν ένα ακόμη χαστούκι. Θέλουμε να κρατήσουμε το νησί όρθιο, με τους κατοίκους του, αλλά πώς;» αναρωτιέται η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλειφέρη.

Ειδικότερα, η απόφαση που ξεσήκωσε τους γονείς των 26 παιδιών του μοναδικού δημοτικού στην Τήλο ήταν η υποβάθμιση του σχολείου από τριθέσιο έως πέρυσι σε διθέσιο από φέτος, με στόχο ο τρίτος διορισμένος δάσκαλος στο σχολείο να αναλάβει καθήκοντα στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου, που φτάνει έως τις 4 μμ.

Με την απόφαση μπορεί να επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, όμως οι δύο δάσκαλοι που απέμειναν στο συμβατικό ωράριο θα πρέπει να αναλάβουν τους μαθητές τριών τάξεων ο καθένας.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν κοινοποιήθηκε η απόφαση, οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους έχοντας τη συμπαράσταση των γονιών τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.