Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τα απειλητικά «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ κινητοποιούν τους εμπόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνέλευση σήμερα στο Ηράκλειο.

Συνέλευση για την αντιμετώπιση των ειδοποιητηρίων που παραλαμβάνουν όλο και περισσότεροι έμποροι από τον ΟΑΕΕ με απειλές για κατασχέσεις και αναγκαστικές εισπράξεις, οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος του Ηρακλείου, σήμερα στις 18:30 στο Επιμελητήριο.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ως γνωστόν, κατά τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4152/2013, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ρύθμιση “Νέα Αρχή” για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ αποστέλλει σωρηδόν προς τους ασφαλισμένους του ανά την επικράτεια, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από αυτούς να ενταχθούν αμέσως στην ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου εκπροσωπώντας τον μικρομεσαίο εμπορικό επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, θεωρεί ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου μας. Είναι προφανές ότι όποιος από τους συναδέλφους μας μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει.

Πολλοί είναι οι λόγοι που η ρύθμιση “Νέα Αρχή”, δεν έχει μέχρι τώρα αποδώσει τα αναμενόμενα, μερικοί από αυτούς είναι τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις που την διέπουν (π.χ. απαίτηση για μη ύπαρξη οφειλών εντός του 2013, προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας) αλλά και το ελάχιστο μηνιαίο ποσό της ρύθμισης.

Ακόμα και οι εμπνευστές του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, διαπιστώνοντας τον πολύ μικρό αριθμό των εμπόρων που εντάσσονται στη ρύθμιση, αναγνωρίζουν πλέον ότι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις είναι εκτός πραγματικότητας για τα δεδομένα της σημερινής εποχής και της οικονομικής στενότητας, η οποία επικρατεί στην αγορά και δεν πρόκειται να αποδώσει ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες του ταμείου του ΟΑΕΕ.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και δεν χρειάζονται ούτε απειλές, ούτε εκφοβισμούς, για να ανταποκριθούν προς αυτές· ρεαλισμό και καλή θέληση χρειάζονται, η οποία όμως δεν υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την άκαμπτη στάση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην δημιουργία μιας ευνοϊκής, ρεαλιστικής ρύθμισης, των οφειλών των συναδέλφων μας ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους αλλά και να μην παραμένουν ανασφάλιστοι και χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου με κοινή απόφαση του ΔΣ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνέλευση όλων των εμπόρων της πόλης μας, προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τις επόμενες συλλογικές ενέργειες και δράσεις για αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα που αφορά όλους μας».

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
«Θεωρούμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας πολύ σημαντικές και παρακαλούμε για την παρουσία σας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.