Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Απεβίωσε ο Λου Ριντ σε ηλικία 71 ετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε υποβληθεί πρόσφατα σε μεταμόσχευση ήπατος.
Ο διάσημος τραγουδιστής Λου Ριντ, επικεφαλής του συγκροτήματος Velvet Underground τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, απεβίωσε νωρίτερα σήμερα στο Λονγκ Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 71 ετών, ανέφεραν ΜΜΕ.

Την είδηση του θανάτου του ερμηνευτή τραγουδιών όπως το Walk on the wild side και Perfect day, η ακριβής αιτία του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, μετέδωσε πρώτο το εξειδικευμένο περιοδικό Rolling Stone στον ιστότοπό του στο Διαδίκτυο. Την επιβεβαίωσε ο ατζέντης του με δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Guardian και στους New York Times.

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου τίμησαν την μνήμη του εκλιπόντος, ενώ στο λογαριασμό του καλλιτέχνη στο Twitter και στη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκε ένα μήνυμα που γράφει απλά "The Door"—υπονοώντας ότι ο δημοφιλής συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

«Ήταν όσο μεγάλος καλλιτέχνης μπορεί να είναι κανείς, κατά την γνώμη μου», είπε ο Άντριου Γουάιλι, ο ατζέντης του Ριντ, στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Απεβίωσε ο Λου Ριντ σε ηλικία 71 ετών

Ο Ριντ, που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος νωρίτερα φέτος, είχε ακυρώσει μια σειρά συναυλιών που επρόκειτο να δώσει τον Απρίλιο, ιδίως τη συμμετοχή του σε ένα φεστιβάλ στην Καλιφόρνια. Είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι είχε προβλήματα λόγω κατάχρησης αλκοόλ και της χρήσης ναρκωτικών. «Προσπάθησα να σταματήσω τα ναρκωτικά και το ποτό», είχε γράψει το 1992, «αλλά δεν το κατάφερα».

Οι Βέλβετ Αντεργκράουντ επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό τη σκηνή της εναλλακτικής ροκ μετά την δεκαετία του 1970, ενώ είχαν αποπειραθεί να αναμίξουν διάφορες μορφές της τέχνης με την μουσική συνεργαζόμενοι με τον Άντι Γουόρχολ. Ο Ριντ είχε μετά την διάλυση του συγκροτήματος μια αξιόλογη σόλο καριέρα πειραματιζόμενος με διάφορα είδη μουσικής.

Ο τραγουδοποιός, κιθαρίστας και ερμηνευτής, που είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη το 1942, ήταν παντρεμένος με την πειραματική καλλιτέχνιδα Λόρι Άντερσον από το 2008. Το ζευγάρι ζούσε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.