Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συμμετοχή των παιδιών αναμένεται να ξεπεράσει τους 250 μαθητές.

Με μεγάλες προσδοκίες αλλά και πολύ υψηλούς στόχους στο επίπεδο και της συμμετοχής μαθητών που επιθυμούν να βοηθηθούν στα μαθήματά τους, αλλά κυρίως στο επίπεδο της εκπαιδευτικής προσφοράς, ανοίγει τις πύλες του για φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου.

Η συμμετοχή των παιδιών αναμένεται να ξεπεράσει τους 250 μαθητές, ενώ οι εθελοντές εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων είναι ήδη 43 και γίνεται έκκληση να έρθουν ακόμα περισσότεροι γιατί σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, όπως λένε και οι ίδιοι.

Ωστόσο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει, όπως αποδεικνύεται, την ευρεία στήριξη της κοινωνίας, αφού βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και των εκπαιδευτικών και απλών πολιτών που θέλουν να βοηθήσουν σε διάφορα επίπεδα κυρίως με τη μορφή χορηγίας σε απαραίτητο υλικό, γραφική ύλη και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο εθελοντής καθηγητής, Χρήστος Αθανάσουλας μίλησε χθες για το θέμα αυτό και για την νέα σχολική χρονιά: «Ξεκινάμε την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα, μια συνάντηση των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού φροντιστηρίου, γονέων και μαθητών που έχουν εγγραφεί για την νέα χρονιά και είναι πολύ σημαντικό το να είμαστε όλοι εδώ.

Με χαρά θέλουμε να ενημερώσουμε ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι μαθητές μας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είχαμε 25 επιτυχίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αν και ήταν μια χρονιά δύσκολη και από οργανωτική άποψη γιατί ξεκινήσαμε 1η Οκτωβρίου. Παρ’ όλα αυτά πήγαμε όμως πολύ καλά. Φέτος έχουμε μέχρι στιγμής περίπου 180 εγγραφές, πιστεύω όμως ότι θα έχουμε κι άλλους την ερχόμενη εβδομάδα γιατί οι εγγραφές συνεχίζονται και πάμε για πάρα πολύ ψηλά, να ξεπεράσουμε δηλαδή τους 250 μαθητές που είχαμε πέρυσι.

Οι εθελοντές μέχρι τώρα είναι 43, χρειαζόμαστε κι άλλους και κάνουμε έκκληση και μέσα από τον Τύπο και σε άλλους εκπαιδευτικούς συμπολίτες, μην νομίζουνε ότι δεν υπάρχει θέση, σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και όσο πιο πολλοί έρχονται, τόσο πιο πολλά παιδιά μπορούμε να υποδεχθούμε.

Πιστεύω λοιπόν ότι όπως προανέφερα θα ξεπεράσουμε τα 250 παιδιά, περιμένουμε τώρα και από το 1ο ΕΠΑΛ με το οποίο δεν έχουμε ακόμα καμία επικοινωνία και περιμένουμε και από εκεί παιδιά. Όσο μεγαλώνει η κρίση μοιραία έρχονται όλο και πιο πολλά παιδιά».

Όσον αφορά τα προβλήματα τα λειτουργικά ακόμα και στο επίπεδο της προμήθειας γραφικής ύλης αλλά και άλλου απαραίτητου και χρήσιμου εξοπλισμού ο κ. Αθανάσουλας τόνισε ότι ευτυχώς υπάρχουν χορηγίες και σε γραφική ύλη και σε βοηθήματα, πέρυσι είχαν φωτοτυπικό χορηγία, προχθές έκανε έκκληση για ένα ψυγείο και ένα κλιματιστικό και τους προφέρθηκαν, καθώς από το δήμο Πύργου παραχωρήθηκε ο χώρος δίπλα που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα λειτουργήσει εκεί και ως βιβλιοθήκη.

«Γραφική ύλη επίσης έχει συγκεντρωθεί– τόνισε ο κ. Αθανάσουλας- και είναι να την παραλάβουμε από τα παιδιά που διοργάνωσαν το port festival. Έχουμε ήδη μοιράσει σχολικά βοηθήματα που είχαμε από πέρυσι από δωρεά της Μητρόπολης και ακόμα θα μοιραστούν κι άλλα στα παιδιά που έρχονται τώρα που έχουμε μαζέψει από συμπολίτες μας. Όποιος μπορεί να προσφέρει γραφική ύλη ας το κάνει, να ξέρει ότι την διαχειριζόμαστε όπως πρέπει και με πολλή φειδώ».


Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.