Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Φτηνή η εργασία στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιο «ανταγωνιστικοί», σύμφωνα με τα πρότυπα των δανειστών και της κυβέρνησης, έχουν γίνει οι Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς το κόστος εργασίας καταρρέει. Το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκε κατά 9,5%, ενώ τον τελευταίο χρόνο το μέσο ωριαίο κόστος υποχώρησε κατά 36,6%.

Συνεχίζεται η κατρακύλα του κόστους εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat: Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, το συνολικό κόστος εργασίας στη χώρα μειώθηκε κατά 9,5%, ποσοστό που προκύπτει από τη μείωση κατά 10,1% του μισθολογικού κόστους και 7,5% από το μη μισθολογικό κόστος.

Ως προς το 2012, η Ελλάδα είχε το πέμπτο χαμηλότερο ωριαίο κόστος εργασίας στην ευρωζώνη και είναι η μοναδική χώρα που παρουσιάζει μείωση, μάλιστα θεαματική, κατά την περίοδο 2008-2012. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τα 4 τελευταία τρίμηνα, μέχρι και το πρώτο του 2013, το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας, μισθολογικό και μη μισθολογικό, υποχώρησε στην Ελλάδα κατά 36,6%. Αισθητή μείωση σημειώθηκε λόγω μνημονίου και στην Κύπρο (4,6 %).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.