Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Καταργούνται 1.929 οργανικές θέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού προβλέπουν νέες υπουργικές αποφάσεις που συνυπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τις ΚΥΑ συνέταξαν και απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα ακόλουθα υπουργεία: Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Η κατάργηση των εν λόγω θέσεων γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, της 23ης Ιουλίου, της 26ης Αυγούστου και της 13ης Σεπτεμβρίου 2013 και πραγματοποιείται μετά από τεκμηρίωση, που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης υπουργείων και φορέων.

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης έχουν καταργηθεί επίσης, θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση (λόγω μεταφοράς αρμοδιοτήτων) που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 καταργούνται οι συνολικά 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις προαναφερθείσες θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, με την εξαίρεση όσων πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στις περιπτώσεις όπου καταργούνται θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης θα διενεργηθεί μετά από αξιολόγησή τους, με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι καταργούμενες θέσεις του φορέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.