Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Λάθος εμβόλιο σε δεκάδες παιδιά στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 57 παιδιά εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Δεκάδες παιδιά, όλα τους κάτω των 5 ετών, εισήχθησαν σε νοσοκομεία στην ανατολική Ινδία, επειδή κατά λάθος τους χορήγησαν εμβόλια κατά της ηπατίτιδας αντί να τα εμβολιάσουν για πολιομυελίτιδα, όπως έγινε γνωστό από τις επίσημες αρχές.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να ερευνηθεί η υπόθεση ενώ τέσσερις εργαζόμενοι τέθηκαν σε αργία με αφορμή αυτό το λάθος που σημειώθηκε την Κυριακή στο Αράμπαγ, στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα εμβόλια για την ηπατίτιδα Β, που κανονικά είναι ενέσιμα, χορηγήθηκαν από του στόματος στα μικρά παιδιά σε κρατικές κλινικές. Τα νήπια παρουσίασαν έντονη εφίδρωση και ασταμάτητους εμετούς. Σύμφωνα με τον Μπισουαράντζαν Σατπάτι, τον επικεφαλής των τοπικών υγειονομικών υπηρεσιών, χρειάστηκε να νοσηλευτούν 57 από τα παιδιά στα οποία χορηγήθηκε λάθος εμβόλιο.

"Αργότερα πήραν εξιτήριο, όμως λαμβάνουμε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν γονείς που εξακολουθούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο", δήλωσε. Γιατροί επισκέφθηκαν στα σπίτια τους τα παιδιά που έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι είναι όλα σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NDTV το λάθος εμβόλιο δόθηκε σε συνολικά 114 παιδιά.

Το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β δεν αναμένεται να προκαλέσει μακροπρόθεσμες βλάβες στην υγεία των παιδιών, υποστήριξε η Απούρβα Γκόσε, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στην Καλκούτα. Εκφράζονται όμως φόβοι ότι λόγω του επεισοδίου αυτού ορισμένοι γονείς ενδέχεται να μην συνεχίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Την Κυριακή, κάτοικοι της περιοχής, εξαγριωμένοι με το λάθος που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά περικύκλωσαν το κτίριο των υγειονομικών υπηρεσιών και κράτησαν ομήρους τους εργαζόμενους σε αυτό για αρκετές ώρες, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα με την παρέμβαση της αστυνομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.