Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Θέσεις σε ΙΕΚ και ΣΕΚ για εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρβανιτόπουλος: Όλοι αποκτούν οργανική θέση, για να τελειώνει το άγχος 50 ετών.

Τη διαβεβαίωση ότι για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει ενώ επεσήμανε ότι το υπουργείο ανταποκρινόμενο στο αίτημα της κοινότητας, κατοχυρώνει και διασφαλίζει με άρθρο που θα κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, την οργανική θέση των εκπαιδευτικών δίνοντας τέλος στην σύγχυση και στην αδιαφάνεια που επικρατούσε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι «925 θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ και στις νεοϊδρυθείσες ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) θα διεκδικήσουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα», ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν οργανική θέση, «για να τελειώνει το άγχος 50 ετών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι στο θέμα αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας είναι σε διάλογο με τα πανεπιστήμια διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα.

«Όλοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ. Γνωρίζουμε ότι δύο - τρία πανεπιστήμια έκαναν αθρόες μονιμοποιήσεις. Εμείς δεν ερχόμαστε να ζητήσουμε οριζόντια μέτρα. Αξιοποιούμε το προσωπικό και θα υπάρξει συνεργασία με τα ιδρύματα για να δούμε που υπάρχουν υπεράριθμοι και που υπάρχουν κενά για να τα καλύψουμε», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.