Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Περισσότερα τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες από την «Αποστολή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα.

Με περισσότερα τρόφιμα εμπλουτίζεται το πρόγραμμα «Αποστολή στο σπίτι», που περιλαμβάνει το διαμοιρασμό τροφίμων σε άπορες οικογένειες.

Το πρόγραμμα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή», θα περιλαμβάνει πλέον φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Ο οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προχώρησε στον εμπλουτισμό αυτό με την οικονομική στήριξη των διεθνών Οργανισμών των ΗΠΑ « International Orthodox Christian Charities-IOCC» και «The Hellenic Initiative-THI».

Η «Αποστολή» διανέμει μηνιαίως, περισσότερα από 8.000 δέματα αγάπης, σε οικογένειες της Αθήνας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και περιλαμβάνουν είδη πρώτης ανάγκης (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, ντομάτα κ.λ.π.).

Η ενίσχυση της βοήθειας με φρέσκα προϊόντα, ήταν απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, προκειμένου η «Αποστολή», να παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια στους γονείς και τα παιδιά. Η αξία των φρέσκων προϊόντων ανά οικογένεια είναι 120 ευρώ.

Στόχος επίσης του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των τοπικών αγορών καθώς τα προϊόντα που διατίθενται είναι ελληνικά.

«Στόχος της εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου είναι η προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους και η διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Παράλληλα στόχος όλων θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου η χώρα να σηκώσει και πάλι ψηλά το κεφάλι της », σημείωσε ο Κωνσταντίνος Δήμτσας , γενικός διευθυντής της «Αποστολής».

Ιδιαιτερότητα και πρωτοπορία του προγράμματος, αποτελεί ο τρόπος προμήθειας των προσφερόμενων αγαθών που προστατεύει την αξιοπρέπεια των επωφελούμενων.

Οι οικογένειες λαμβάνουν πληρωμένη κάρτα (από την «Αποστολή») συναλλαγής, ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με την οποία προμηθεύονται καθημερινά τα απαραίτητα φρέσκα τρόφιμα που έχουν ανάγκη από κατάστημα της γειτονιάς τους, χωρίς να περιμένουν σε ουρές ή να ξεχωρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο από τους άλλους πελάτες. Μέχρι σήμερα, την κάρτα έχουν παραλάβει 1.450 άτομα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.