Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναγνώρισης των ιαματικών πηγών της Ηλείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερώτηση του Γ. Κοντογιάννη με αφορμή την -σε λίγο- εκπνοή της προθεσμίας.

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναγνώρισης των ιαματικών πηγών της Ηλείας, ώστε ο νομός να μην μένει εκτός του χάρτη των ευρωπαϊκών περιοχών που προσφέρουν λουτροθεραπεία και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η λουτροθεραπεία γίνεται διασυνοριακή από τις 24 Οκτωβρίου, επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας και Υγείας.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης τονίζει πως η χώρα μας πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες αναγνώρισης της υδροθεραπείας ως πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και κατά συνέπεια και την αναγνώριση των ιαματικών περιοχών, όπως έχουν κάνει τα υπόλοιπα κράτη, αλλιώς η Ηλεία δεν θα ενταχθεί στο πλαίσιο των επιλογών των 24.000.000 ευρωπαίων πολιτών που επισκέπτονται ιαματικά λουτρά κάθε χρόνο.

Επιπλέον, ο βουλευτής ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς για τα προβλήματα που παρουσιάζονται αναφορικά με τις λουτροθεραπείες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των κτιριακών εγκαταστάσεων, τα οποία έχουν οδηγήσει στην πτώση της επισκεψιμότητας.

Και γι’ αυτό ρωτά τους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αναγνωριστεί η υδροθεραπεία ως πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα και κατά συνέπεια να αναγνωριστούν και οι ιαματικές περιοχές της Ελλάδας, ώστε να εκμεταλλευτεί η χώρα μας το γεγονός ότι η λουτροθεραπεία από 24 Οκτωβρίου γίνεται διασυνοριακή. Θέλει ακόμη να μάθει ποια θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για την ενίσχυσή της. Ζητάει ακόμη να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις χορηγήσεις-εγκρίσεις προς ασθενείς για πραγματοποίηση λουτροθεραπείας ενώ λέει αναφορικά με τις πηγές της Ηλείας και κυρίως της Κυλλήνης και του Καϊάφα, σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την αναγνώρισή τους, ώστε να ενταχθούν στον ευρωπαϊκό χάρτη των λουτροπόλεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.