Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγές στις συγκεντρωτικές για... αποτελεσματικότερες διασταυρώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σε αποτελεσματικότερες διασταυρώσεις, σε ταχύτερη επιστροφή φόρων και στην κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων αναμένεται να οδηγήσει η υποχρεωτική υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων σε μηναία βάση.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει καταλήξει στη θεσμοθέτηση της καθολικής υποχρέωσης για υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες (και αγρότες).

Ωστόσο, η υποχρέωση θα αφορά μόνο στη δήλωση των εσόδων και όχι των εξόδων, τα οποία θα δηλώνονται είτε στο έτος, είτε στο τρίμηνο είτε σε μηνία βάση (ανάλογα με τα είδη των τηρούμενων βιβλίων).

Ο σκοπός της υποβολής μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι η διενέργεια προληπτικών και διασταυρωτικών ελέγχων και η διαφύλαξη της ακεραιότητας των φορολογικών παραστατικών.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη στο twitter με την αλλαγή αυτή θα διασταυρώνονται άμεσα τα έξοδα της Γ' κατηγορίας βιβλίων με τα έσοδα της Β' κατηγορίας βιβλίων με αποτέλεσμα και να εντοπίζονται άμεσα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, αλλά και να γίνονται πιο γρήγορα οι επιστροφές φόρων στους δικαιούχους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.