Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πατριός σκότωσε τη 5χρονη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H εξαφάνιση της πεντάχρονης Φιόνα κα τα δάκρυα της μητέρας της είχαν συγκλονίσει ολόκληρη τη Γαλλία τον περασμένο Μάιο, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση. Τέσσερις μήνες μετά η μητέρα ομολόγησε ότι η μικρούλα πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό της από τον πατριό της.

Η Σεσίλ Μπουρζόν που δήλωνε μέχρι σήμερα ότι η κόρη της εξαφανίστηκε σε ένα πάρκο στο Κλερμόν-Φεράν, στην κεντροανατολική Γαλλία, "έσπασε" χθες βράδυ μετά τις πιεστικές ερωτήσεις της αστυνομίας: η Φιόνα υπέκυψε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφο της μητέρας της, ένα βράδυ με πολύ αλκοόλ και με φίλους στο σπίτι, την παραμονή ή την προπαραμονή της 12ης Μαϊου, την υποτιθέμενη ημερομηνία εξαφάνισής της.

Ο πατριός της Φιόνα, ο Μπερκάνε Μακλούφ, υποστήριξε ότι ήταν ένα ατύχημα στο σπίτι, ομολογώντας ωστόσο ότι "το ζευγάρι έστησε το σενάριο", δήλωσε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι το κοριτσάκι τάφηκε κατόπιν κοντά στο Κλερμόν-Φεράν.

Η 25χρονη Μπουρζόν είχε κερδίσει την συμπόνια όλης της κοινής γνώμης στη Γαλλία τον Μάιο όταν δήλωνε την αδυναμία και την απελπισία της στα μμε, επικρίνοντας τους ερευνητές ότι δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα ώστε για να βρεθεί η κόρη της.

Η νέα γυναίκα, ντυμένη στα μαύρα και με δάκρυα στα μάτια, είχε απευθύνει "έκκληση για βοήθεια" από τον περίβολο του Δικαστικού Μεγάρου του Κλερμόν-Φεράν.

Ομάδες υποστήριξης στο Facebook συγκροτήθηκαν και πορείες οργανώθηκαν μετά την εξαφάνιση της Φιόνα. Σήμερα η επιτροπή υποστήριξης "Όλοι μαζί για την Φιόνα" δήλωσε "αηδιασμένη".



Υστερα από μήνες ενδελεχούς έρευνας, η εκδοχή των γεγονότων που υποστήριζε το ζευγάρι κατέρρευσε.

Την Τρίτη η Σεσίλ Μπουρζόν και ο Μπερκάνε Μακλούφ τέθηκαν υπό κράτηση, μετά τη σύλληψή τους στο Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, όπου το ζευγάρι είχε εγκατασταθεί έκτοτε.

Νεολαίοι της συνοικίας περιέγραψαν τον Μακλούφ ως "γνωστό τοξικομανή". "Μόλις ήρθε εδώ, έψαχνε ηρωίνη και ρωτούσε πού μπορούσε να βρει", δήλωσε ένας νέος.

Τρία ακόμη πρόσωπα προφυλακίστηκαν για την υπόθεση αυτή, στο Κλερμόν-Φεράν. Όπως η μητέρα και ο πατριός, τα πρόσωπα αυτά θεωρούνται ύποπτα ότι ήταν παρόντα σε όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα.

Η Μπουρζόν διηγείτο μέχρι σήμερα ότι η Φιόνα χάθηκε ενώ έπαιζε με την μικρότερη αδελφή της σε πάρκο και ότι η ίδια, έγκυος έξι μηνών σε ένα παιδί που γεννήθηκε το καλοκαίρι, είχε αποκοιμηθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.