Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Προγράμματα αρωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης προς ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα προγράμματα αρωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης προς τα άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α) που περιλαμβάνουν δωρεάν διακοπές και δίκτυο μετακίνησής τους στα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα από σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, ξεκινά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών, «Κατασκηνώσεις Α.με.Α 2013», το οποίο απευθύνεται σε άτομα που ανήκουν πρωτίστως σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες και είναι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Δικτύου «Αινείας» το οποίο παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς σε άτομα με αναπηρίες από το 1995, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην προμήθεια ειδικά διαμορφωμένου οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς 8 καθημένων ατόμων και χώρο για 2 αμαξίδια.

O Δήμος Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες (Α.μεΑ.), παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία ενισχύει και διευρύνει τις αντίστοιχες δομές του, σημειώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και προσθέτει:

«Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δωρεάν διακοπών στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις που αναδείχθηκαν μετά από διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ενισχύουμε το δίκτυο «Αινείας» με ειδικό όχημα που θα τεθεί άμεσα σε κυκλοφορία με στόχο την διεύρυνση του δικτύου των μεταφερομένων».

Να σημειωθεί ότι χρήστες του δικτύου είναι, κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ εξυπηρετούνται επίσης σε μόνιμη βάση φορείς της πόλης και ιδιώτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι μετακινήσεις με το δίκτυο «Αινείας» πραγματοποιούνται για λόγους: εργασιακούς, εκπαιδευτικούς, προγραμματισμένους ιατρικούς, ψυχαγωγικούς και προσωπικούς.

Ενόψει ενίσχυσης του δικτύου ο προγραμματισμός των μετακινήσεων γίνεται τηλεφωνικά τουλάχιστον προ 24ώρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για πληροφορίες εγγραφής και λειτουργίας: Μοναστηρίου 53-55,4ος όροφος (τηλ. 2310 509013).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.