Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Διευκολύνεται η πρόσβαση ΑμεΑ στις ακτές του νομού Θεσ/νίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκαινιάζεται το ειδικό σύστημα Seatrac.

Τη λειτουργία του ειδικού συστήματος Seatrac για τη διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε παραλίες θα εγκαινιάσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, τα εγκαίνια στην Ασπροβάλτα θα γίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ τα εγκαίνια στους Νέους Επιβάτες θα γίνουν αύριο, την ίδια ώρα. Το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα «Seatrac» έχει τοποθετηθεί στην παραλία της Ασπροβάλτας μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και στην παραλία των Νέων Επιβατών μπροστά από τον πύργο του Ναυαγοσώστη. 


alt

Το Seatrac, που είναι μια καινοτόμος εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του πανεπιστημίου Πατρών επιτρέπει στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες να μπουν στη θάλασσα από την παραλία χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία επιτρέποντας στα ΑμεΑ να μπουν μόνα τους στη θάλασσα με τη χρήση ενός χειριστηρίου και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην παραλία.

Το σύστημα Seatrac απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.