Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ημερίδα για τις επιπτώσεις από τα δηλητηριασμένα δολώματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις για τα ζώα και τη δημόσια υγεία.

«Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων έχει πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις για την άγρια ζωή, τα οικόσιτα ζώα και τη δημόσια υγεία». Αυτό ανέφερε από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων, ο Λάζαρος Γεωργιάδης, διευθυντής προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο πλαίσιο ημερίδας για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή.

Το θέμα της εκδήλωσης είχε τίτλο: «Διαχειριστικές κατευθύνσεις για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή για την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων», στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το οποίο υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή Αντιχάσια Όρη-Μετέωρα-Κόζιακας των Τρικάλων και έχει διάρκεια 5 χρόνια.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων του νομού Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής για την αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων, που επιδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιείται στην περιοχή και τις παροχές προς τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους που συμμετέχουν, με σκοπό την ομαλή συμβίωση τους με την άγρια ζωή και την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.