Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΙΚΑ: Στα δικαστήρια για απάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα υποθέσεις για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Το ΙΚΑ, δια της δικηγόρου του Αίγλης Δάφνη, κατέθεσε 10 μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα για υποθέσεις απάτης, υπεξαίρεσης και απόπειρας απάτης.

Οι εννιά υποθέσεις αφορούν σε πρόσωπα που ήταν συνδικαιούχοι λογαριασμών με συνταξιούχους του ΙΚΑ, οι οποίοι απεβίωσαν και, ενώ οι συγγενείς τους είχαν ενημερώσει το ΙΚΑ για το θάνατο των οικείων τους και είχαν υπογράψει ότι δεν θα εισπράξουν τις συντάξεις που προκαταβάλλονται από τους λογαριασμούς, έως ότου το ΙΚΑ παύσει την καταβολή σύνταξης, τελικά, οι συνδικαιούχοι εισέπρατταν τα χρήματα κανονικά. Οι υποθέσεις προκάλεσαν ζημιά περίπου 30.000 ευρώ στο ΙΚΑ.

Η 10η περίπτωση αφορά μήνυση για ψευδή βεβαίωση και απόπειρα απάτης. Αλλοδαπός που εργαζόταν σε μεγάλη τουριστική επιχείρηση στο Ηράκλειο, κατήγγειλε ότι δούλευε επί ένα χρόνο ως φύλακας, χωρίς να είναι ασφαλισμένος.

Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε την καταγγελία, ωστόσο δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Λίγο αργότερα, ο άνδρας ανακάλεσε την καταγγελία του, ωστόσο το ΙΚΑ δεν διέκοψε τις διαδικασίες, αλλά κατέθεσε μήνυση για προσπάθεια εξαπάτησης τόσο από τον αλλοδαπό όσο και από την επιχείρηση.


Πηγή:  http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.