Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Γιγαντιαίο μεταρρυθμιστικό έργο η απογραφή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σπυρόπουλος: Είναι πολύ σημαντικό να οργανωθεί σωστά.

Αρχίζει το πρόγραμμα απογραφής των προστατευόμενων μελών των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο διοικητής του Ταμείου.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για μια απογραφή που θα δώσει εργαλεία στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ελέγχει την αξιοπιστία όλων των οργάνων της Υγείας.

Χαρακτήρισε την απογραφή ως «ένα γιγαντιαίο έργο που από μόνο του έχει αξία». Και πρόσθεσε: «Η απογραφή είναι σημαντικό να οργανωθεί σωστά, να αξιοποιηθούν πηγές πληροφόρησης».

Είπε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και μελετάται αυτή τη στιγμή. «Έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή προκειμένου να μελετήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να βιάζονται. Πιστεύω τέλη Σεπτέμβρη ή τέλη Οκτώβρη θα βγει το ακριβές σχέδιο. Πρώτα θα προηγηθεί η αξιοποίηση των πηγών. Περιμένουμε αυτή την απογραφή για να εμποδιστούν τα σκοτεινά δρομολόγια διαρροής του χρήματος», είπε φέρνοντας το παράδειγμα των τεσσάρων αξονικών εξετάσεων μέσα σε ένα μήνα. «Ποιος δρομολόγησε, ποιος ώθησε για ποιο λόγο», είπε εξηγώντας ότι δεκάδες δισ. ευρώ δαπανήθηκαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.