Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το κάπνισμα γερνάει το δέρμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεύτερη βασική αιτία μετά την έκθεση στον ήλιο.

Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Αν λοιπόν καπνίζετε τσιγάρα, βάλτε στόχο να σταματήσετε αυτή την συνήθεια.

Το κάπνισμα προκαλεί ρυτίδες, κύστεις και σπυράκια. Κάνει το χρώμα του δέρματος συχνά να δείχνει κίτρινο ή γκρίζο και θαμπό, και τους μαύρους κύκλους πιο έντονους.

Οι αλλοιώσεις βέβαια, είναι ανάλογες με το πόσο καπνίζει κάποιος, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες απ’ ότι οι άντρες.

Έτσι μια κοπέλα που αρχίζει το κάπνισμα στην ηλικία των 20 ετών, στα 40 της το δέρμα της θα δείχνει με αυτό μιας γυναίκας 60 ετών!

Είναι η αμέσως επόμενη πιο σημαντική αιτία, μετά από την έκθεσή μας στον ήλιο, για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Τελευταίες έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στο δέρμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος και όχι μόνο στο πρόσωπο.

Το κάπνισμα προκαλεί διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος και επιδρά βλαπτικά στις κολλαγόνες και ελαστικές ίνες αλλά και στην παραγωγή ελεύθερων ριζών.

Αποτέλεσμα είναι η αύξηση της πυκνότητας της επιδερμίδας, καθώς και η μείωση της τόνωσης και της ελαστικότητάς της.

Το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, κυρίως γύρω από το στόμα και τα μάτια.

Σχεδόν σταθερά ευρήματα είναι η ξηρότητα του δέρματος, αποκτώντας ένα σταχτί χρώμα αλλά και η μείωση της δερματικής κυκλοφορίας.

Αυτό οφείλεται στη στένωση των αγγείων του δέρματος, με αποτέλεσμα την μείωση της οξυγόνωσης του και της μεταφοράς των θρεπτικών του στοιχείων.

Κόψτε λοιπόν το τσιγάρο σήμερα κιόλας, μιας και οι αλλοιώσεις, οι οποίες συντελούν στη γήρανση του δέρματος, είναι κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος αναστρέψιμες με τη διακοπή του καπνίσματος.


Πηγή: http://www.antigiransi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.