Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στην 3η θέση του κόσμου η εθνική ομάδα νέων γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Βόλο, επικρατώντας στον μικρό τελικό της Ρωσίας με 7-6.

Ο μικρός τελικός στο κατάμεστο Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε με πέναλτι από την Τίνα Κοντογιάννη 3:46 πριν από το τέλος.

Στόφα μεγάλης ομάδα έδειξαν οι διεθνείς απίκτριες, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Δεν δείλιασαν μπροστά την παγκόσμια δύναμη Ρωσία και παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στα μισά της πρώτης περιόδου (4.25), κατάφεραν γρήγορα να ανακάμψουν και να πάρουν αυτό που ποθούσαν, δημιουργώντας θριαμβευτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από χιλιάδες φιλάθλους Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου.

Από εκείνο το χρονικό σημείο, μόλις διορθώθηκαν τα λάθη, η άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν για σεμινάριο και την τερματοφύλακα Χρυσούλα Διαμαντοπούλου σε μεγάλη μέρα με εκπληκτικές αποκρούσεις.

Η Εθνική κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού των Ρωσίδων και να τις περιορίσει για περίπου δύο οκτάλεπτα (ξανασκόραραν στο 5.21 της τρίτης περιόδου). Η Ελευθερία Πλευρίτου να έχασε πέναλτι, αλλά ισοφάρισε (3-3) και έδωσε διαφορά δυο γκολ (6-4) 3.53 πριν τη λήξη της γ' περιόδου.

H Σιμάνοβιτς μείωσε στο τέλος της γ' και η Καρίμοβα ισοφάρισε 6-6 από το φουνταριστό 4.55 πριν τη λήξη του αγώνα, πριν έρθει η φάση με το πέναλτι από την Τίνα Κοντογιάννη, που χάρισε στην εθνική ομάδα το χάλκινο μετάλλιο

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 3-2, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Μπενέκου `Αλκ., Διαμαντοπούλου Β. 1, Χυδηριώτη, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ., Κώτσια, Σώρα, Μπενέκου Ι., Κοντογιάννη 3, Τερεφού.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Νάριτσα): Καρμάουχ, Αντόνοβα, Σιμάνοβιτς 1, Καρίμοβα 2, Περφίλιεβα, Μπέλοβα 1, Κούζινα, Ρίζκοβα, Παντελιτσίκοβα, Μπογκντάνοβα 2, Λαρονταϊκινα, Μπαμπίσκινα, Βερκογκλιάτοβα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.