Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους Αγώνες διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού, επικεντρώνοντας στο τραγούδι ως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή στους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή, έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού για την ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού είναι μία πρόταση του Ελληνικού Σχεδίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Οι Αγώνες εντάσσονται στον Κύκλο Ελληνικό Τραγούδι που περιλαμβάνεται στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Στέγης, από την αρχή της λειτουργίας της.

Κύριος σκοπός των Αγώνων είναι η ανάδειξη νέων ή άγνωστων στο ευρύ κοινό δημιουργών.

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι συνθέτες, τραγουδοποιοί/τροβαδούροι, ή μικρά μουσικά σύνολα (γκρουπ/μπάντες) που θα υπογράφουν και θα συμμετέχουν καταθέτοντας τρία τραγούδια με πρωτότυπη μουσική και στίχο.

Έτσι η υποψηφιότητα αφορά συνθέτες, τραγουδοποιούς, γκρουπ/μπάντες και τους στιχουργούς τους.

Η προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 20 υποψήφιους για την τελική φάση κρίνοντας με βάση τα τρία τραγούδια που κατατίθενται για κάθε συμμετοχή.

Στη βραδιά του τελικού θα παρουσιαστούν έως 20 νέοι δημιουργοί και ως εκ τούτου έως 20 νέα τραγούδια. Τα βραβεία θα δοθούν στο καλύτερο τραγούδι. Επίσης, το κοινό της βραδιάς του τελικού θα ψηφίσει για το καλύτερο τραγούδι και θα απονεμηθεί το αντίστοιχο βραβείο.

Παράλληλα και στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για το Ελληνικό Τραγούδι πραγματοποιείται εργαστήρι με θέμα «Το ελληνικό τραγούδι».

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών www.sgt.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.