Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον Πλατανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας για την ίδρυση παραρτήματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Πλατανιά βρίσκονται το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Πλατανιά. 

Μετά από την αυτοψία που πραγματοποίησαν πριν από λίγο καιρό οι άνθρωποι του Πανεπιστημίου σε δημοτικά κτήρια επιλέχθηκε το Γυμνάσιο Πλατανιά που θα είναι διαθέσιμο τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα, ενώ εφόσον ικανοποιηθούν οι παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από το κλιμάκιο του Πανεπιστημίου τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, δήλωσε σχετικά: «Μετά την αυτοψία που έκαναν οι υπεύθυνοι της γραμματειακής και τεχνικής υποστήριξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου μάς έστειλαν ένα έγγραφο με τις σχετικές προϋποθέσεις που θέλουν και τους απαντήσαμε από αυτά που μας ζητάνε τι μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η συνεργασία. Ευελπιστούμε ότι στην απάντησή μας θα ανταποκριθούν κι αυτοί θετικά».

Ο κ. Μαλανδράκης διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι του Ανοικτού Πανεπιστημίου ζήτησαν να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στο σχολείο για τα άτομα με αναπηρία, να κατασκευαστεί μια τουαλέτα για ΑμεΑ και να τοποθετηθεί ειδική σήμανση μέσα στο κτήριο για τη βοήθεια των συμμετεχόντων στα προγράμματα. 

«Επίσης, μας έθεσαν κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό του κτηρίου και τα οποία θα δούμε σε ποιον βαθμό μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στη συνεργασία μαζί τους», τόνισε ο κ. Μαλανδράκης, ενώ ο αντιδήμαρχος Πλατανιά Νίκος Δασκαλάκης σημείωσε: «Καταλήξαμε στο Γυμνάσιο Πλατανιά το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις που θέλουν, δηλαδή είναι κοντά στον κόμβο και σε κατοικημένη περιοχή για να διευκολύνει τους φοιτητές που θα έρχονται. Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο καλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να φέρουμε στον Δήμο γιατί θα δώσει ζωή και τον χειμώνα και πιστεύω ότι έχουμε καταλήξει σε οριστική συμφωνία». 

Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι άνθρωποι του Πανεπιστημίου ο κ. Δασκαλάκης ανέφερε ότι «ζήτησαν ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ και κλιματισμό στις αίθουσες που θα γίνεται η διδασκαλία». 

«Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε και από τη δική τους ό,τι μπορούν για να ξεκινήσει η συνεργασία μας από τη νέα χρονιά που θα είναι μάλλον από τον Οκτώβριο και μετά. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και η περιοχή να αποκτήσει έναν ακόμα 'πνεύμονα' μάθησης», δήλωσε ο κ. Δασκαλάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.