Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στο Ισραήλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες άνθρωποι φορείς του ιού.

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας μετά από τον εντοπισμό χιλιάδων ανθρώπων φορέων του ιού στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπουργός Υγείας Γιάλε Γκέρμαν.

«Ανακαλύψαμε πως πολλές χιλιάδες άνθρωποι είναι φορείς του ιού», δήλωσε η Γκέρμαν στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 2. Και, αν και το 98% των Ισραηλινών είναι ήδη εμβολιασμένοι, θα μπορούσαν παρ΄όλ΄αυτά να μεταδώσουν τον ιό στον υπόλοιπο πληθυσμό, εξήγησε η υπουργός.

«Δεν είναι παρά θέμα χρόνου, αν έχουμε χιλιάδες φορείς στο νότο να διαδοθεί ο ιός. Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία εμβολιασμού για 200.000 παιδιά στο νότο της χώρας όπου ίχνη του ιού βρέθηκαν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων. Όμως μια επιτροπή ειδικών αποφάσισε την Παρασκευή να επεκτείνει την εκστρατεία.

Το εμβόλιο, σε μορφή δύο σταγόνων στη γλώσσα, έχει ήδη δοθεί σε 20.000 παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο.

Κανείς δεν έχει προσβληθεί από πολιομυελίτιδα στο Ισραήλ από το 1988 και «κάνουμε ό,τι μπορούμε» για να εμποδίσουμε την επιστροφή της, διαβεβαίωσε η Γκέρμαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.