Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Με 65 εκατ. € ενισχύουν τους παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπάθειες προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα παιδιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καταβάλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι ΟΤΑ πάνω από 30.000 παιδιά μένουν, μέχρι στιγμής, έξω από το σχετικό πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Έτσι, με χθεσινή επιστολή της, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζητά τη μεταφορά ποσού 65 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.), του υπουργείου Εργασίας, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Η παρέμβαση αυτή, αποτελεί δέσμευση του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με στόχο να απομακρυνθεί ο κίνδυνος αποκλεισμού μεγάλου αριθμού παιδιών ικανοποιώντας το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για αύξηση των κονδυλίων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε σχετικά ότι «με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου ζητήματος, όπως είναι η φιλοξενία νηπίων και παιδιών σε σταθμούς, ανακουφίζοντας έτσι χιλιάδες οικογένειας».

Πρόσθεσε δε, ότι «σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, καθώς και την ΚΕΔΕ και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος, μεταφέραμε 65.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα ''Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής''. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών και δίνουμε τη δυνατότητα στο αρμόδιο υπουργείο να εντάξει περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.