Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Φυλάκιση και δημεύσεις για οφειλέτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκληρές ποινές κατά της φοροδιαφυγής.

Τέρμα στους συμβιβασμούς και τη μείωση των προστίμων για όσους δεν υποβάλουν δηλώσεις και δεν πληρώνουν τους φόρους τους, καθώς και άμεση δήμευση της περιουσίας των φοροφυγάδων που θα παίρνουν το δρόμο της φυλακής χωρίς αναστολή, προβλέπουν ορισμένες από τις διατάξεις του νέου νόμου που σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με στόχο τη φοροδιαφυγή και το αδήλωτο χρήμα.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας του και αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του νέου ελέγχου της τρόικας, τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται τα εξής:

- Οι διοικητικοί συμβιβασμοί, αλλά και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων, όπως π.χ. δόσεις, μείωση προστίμων, προσαυξήσεων κ.ά., για τους φορολογουμένους που θα εντοπιστούν να μην έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις και να μην έχουν αποδώσει αναλογούντες ή παρακρατούμενους φόρους, σταματούν αυτόματα από τη στιγμή που τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου νόμου.

- Ο πρόσθετος φόρος δεν θα μειώνεται, ενώ δεν θα παρέχεται η δυνατότητα καταβολής σε δόσεις του κύριου και του πρόσθετου φόρου στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις αφορούν φόρο εισοδήματος, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών, καθώς και φόρους κατανάλωσης.

- Θα δημεύεται εντός 24ώρων η κινητή και ακίνητη περιουσία όσων συλλαμβάνονται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, αλλά και για ψευδείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», καθώς καταργούνται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

- Για παραβάσεις «ηπιότερης» μορφής θα μπαίνουν σε ενέχυρο τα κινητά και ακίνητα των συλληφθέντων για φοροδιαφυγή, με στόχο το Δημόσιο να αποφεύγει χρονοβόρες διαδικασίες και να μπορεί ταχύτατα να προχωρά στην παρακράτηση χρηματικών ποσών έναντι του οφειλόμενου φόρου ή του χρέους του φορολογουμένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.