Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Στο δήμο Θεσσαλονίκης περνά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα «μεταμορφωθεί» σε πάρκο.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεθαύριο (Τετάρτη 28 Αυγούστου), αναμένεται να εγκριθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν μεταξύ του δήμου Παύλου Μελά και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Μετά από αγώνες 20 χρόνων έφτασε η δικαίωση. Η δυτική Θεσσαλονίκη κερδίζει, δίνοντας μάχες, το στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η πόλη βγαίνει στη φύση και η φύση μπαίνει στην πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο, παραχωρείται κατά χρήση, για 49 χρόνια, στο δήμο Παύλου Μελά το ομώνυμο στρατόπεδο έκτασης 289 στρεμμάτων, το οποίο αναμένεται να «μεταμορφωθεί» σε πάρκο.

Τα υπάρχοντα κτίρια που έχουν κηρυχτεί διατηρητέα θα συντηρηθούν με την ευθύνη του δήμου και θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές χρήσεις και για αναψυχή.

Στην κυριότητα του αρμόδιου υπουργείου θα παραμείνουν 25 πολεοδομημένα στρέμματα, ενώ 8 στρέμματα θα παραχωρηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.