Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

«Καλούμε τους νέους να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O διοικητής, Θ. Αμπατζόγλου μιλά για την ανεργία.

Εφιαλτική έκρηξη της ανεργίας καταγράφεται στην Ελλάδα και τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι νέοι και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.320.000 άνεργοι. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει ένα καινούργιο σύστημα που καταγράφει ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων. «Μέρα με τη μέρα βλέπουμε περισσότερες προσλήψεις παρά απολύσεις», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι η ανεργία είναι στο 27%, στους νέους ξεπερνά το 60% ενώ έχουν και ένα μεγάλο ποσοστό μακροχρόνια άνεργων. «Μπορεί μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε αντιστροφή του κλίματος», αντέτεινε.

Ανέφερε πάντως ότι: «Έχω ξεκινήσει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους, με τους εργοδότες. Θέλουμε να πετύχουμε μεγάλη απορροφητικότητα».

Κάλεσε τους ανέργους «να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ, να φαίνονται στα μητρώα μας». Και αναφέρθηκε στα προγράμματα που «τρέχουν». «Υπάρχει ένα πρόγραμμα για κάλυψη 1.000 θέσεων. Εμείς καλύπτουμε τα μισά μικτά λεφτά. Μικτά λεφτά μπορούμε να δώσουμε 600 ευρώ». Και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ακόμη πρόγραμμα για κάλυψη 2.200 θέσεων.

Υποστήριξε ότι δουλειές όπως οι νέες τεχνολογίες, η αισθητική κ.ά. είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση τουλάχιστον από πλευράς ΟΑΕΔ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.