Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Συμφωνία τιμής για τη μείωση των τιμών στις επιχειρήσεις εστίασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προβλέπει την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις που θα μετακυλίσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές.

Υπογράφηκε πριν λίγο στο υπουργείο Οικονομικών η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και εμπόρων για τη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στις τιμές της αγοράς.

Οι υπουργοί Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς συνολολογησαν τη σχετική συμφωνία με τους εκπρόσωπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Η συμφωνία που βασίζεται σε πρακτική που εφαρμόσθηκε με επιτυχία στη Γαλλία προβλέπει την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε την ανάγκη η μείωση του ΦΠΑ να μην οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων ώστε να πετύχει το μέτρο.

Επιβεβαίωσε δε πως θα επιβάλλεται ακόμη και αναστολή λειτουργίας επιχείρησης όταν διαπιστώνεται φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για δοκιμαστικό μέτρο και χαρακτήρισε ως συμφωνία τιμής την συνεννόηση κυβέρνησης επιχειρήσεων για τη μείωση των τιμών. Παρουσίασε δε το σήμα που θα δίνεται στα καταστήματα που θα μειώνουν τις τιμές.

Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την επιτυχία του μέτρου και κάλεσε τους καταναλωτές να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις που θα περιορίσουν τις τιμές τους .

Ο κ. Σκορδάς είπε πως η μείωση του ΦΠΑ κατά 10% οδηγεί σε μείωση τελικών τιμών κατά 8,1% και αυτό θα λαμβάνεται υπόψη για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.