Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Οι αρχαιοφύλακες προειδοποιούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Την έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Φύλαξης Αρχαιοτήτων αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία της Ένωσης προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης, με τις επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο.

«Η ΠΕΥΦΑ είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόλυση και ειδικότερα στον κλάδο των αρχαιοφυλάκων», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο το υπουργείο Πολιτισμού που είναι φορέας υποδοχής υπαλλήλων από μετατάξεις λόγω ελλείψεων να προχωρά σε απολύσεις».

Η Ένωση εκφράζει την ελπίδα ο υπουργός Πολιτισμού να αντιλαμβάνεται πλήρως «την τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει και να μην συναινέσει με την υπογραφή του στην απομάκρυνση έμπειρου προσωπικού από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του υπουργείου του».

Η ΠΕΥΦΑ προειδοποιεί πως σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.