Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες σε περίπτωση καύσωνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης για την πρόληψη πυρκαγιών.

Κλιματιζόμενους χώρους στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) θα παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων των πολιτών, σε περίπτωση εμφάνισης καύσωνα κατά το μήνα Αύγουστο.

Οι αίθουσες και των 14 παραρτημάτων Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παραμένουν ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι, ενώ, με εξαίρεση το πρώτο και δεύτερο παράρτημα Κ.Α.Π.Η., τα υπόλοιπα θα υποδέχονται τους πολίτες και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Μάλιστα,το προσωπικό θα είναι διαθέσιμο και τα Σαββατοκύριακα, εάν και εφόσον συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα για την πρόληψη πυρκαγιών στην περίπτωση που πράγματι υπάρξει καύσωνας τον Αύγουστο, βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, συνεχίζει τη δραστηριοποίηση των εθελοντικών ομάδων περιφρούρησης του Δάσους Σέιχ-Σου για τα ερχόμενα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, καθώς και τις καθημερινές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.