Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Διήμερο αφιερωμένο στον Καβάφη διοργανώνεται στη Νάξο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού και των γραμμάτων θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στη Νάξο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον Κ. Καβάφη που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη στο πολιτιστικό κέντρο στο Φιλώτι.

Μεταξύ αυτών, ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οποίος θα προλογίσει την ταινία του «Καβάφης», ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η συγγραφέας και φιλόλογος Μαρία Στασινοπούλου καθώς και ο ποιητής και εκδότης Αντώνης Φωστιέρης.

Επιπλέον, το «παρών» θα δώσουν ο φιλόλογος και πρόεδρος του συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Αντώνης Τζιώτης και ο Γιώργος Ανωμερίτης.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, στο Φιλώτι, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα μιλήσει με θέμα τις «Παρωδίες των καβαφικών ποιημάτων» και η Μαρία Στασινοπούλου θα εξηγήσει «Γιατί ο Καβάφης είναι μεγάλος ποιητής».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση σχεδίων του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα που δημιούργησε για ποιήματα του Καβάφη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, διοργανώνονται για 6η συνεχή χρονιά και αποτελούν για το νησί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.