Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ποια είναι τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αύριο η δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης.

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η υπουργική εγκύκλιος με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι. Προβάδισμα στην αξιολόγηση θα έχουν οι υπάλληλοι που διαθέτουν τυπικά προσόντα.

Οι δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό είναι η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το Έθνος, βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους με την οποία θα τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι με τη χαμηλότερη βαθμολογία εν όψει του δεύτερου κύματος αξιολόγησης του προσωπικού όλων των υπουργείων τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας τουλάχιστον 8.290 υπάλληλοι.

Η υπουργική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο και η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες γράφουν και σβήνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο το αίσθημα αξιοκρατίας και διαφάνειας που επιδιώκει να προσδώσει ο αρμόδιος υπουργός στην αξιολόγηση του προσωπικού. Παράλληλα με την ίδια μοριοδότηση θα κριθούν σε δεύτερο χρόνο οι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι για την επανατοποθέτησή τους. Από την κατηγορία των διαθέσιμων υπαλλήλων, σε πρώτη προτεραιότητα τοποθέτησης σε νέες θέσεις θα βρεθούν οι υπάλληλοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, δηλαδή όσοι από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατέχουν σημαντικά τυπικά προσόντα και έχουν προσληφθεί με αδιάβλητες διαδικασίες.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα στηριχθεί στην αποτίμηση των προσόντων τους, τα οποία περιλαμβάνονται στους προσωπικούς τους φακέλους. Θα προβλέπεται μάλιστα ξεχωριστή μοριοδότηση ανά επίπεδο που θα αφορά τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Στο βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο, το οποίο ενδέχεται να υποστεί αλλαγές, περιλαμβάνονται τέσσερα επίπεδα:

1. Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ

2. Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό από έλεγχο του ΑΣΕΠ

3. Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό όπου στην Επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ

4. Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994, που ιδρύθηκε από το ΑΣΕΠ.

Για πρώτη φορά καθιερωνεται αρνητική μοριοδότηση - δηλαδή θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολογία- για τους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα.

Επιπλέον θα υπάρχουν και έξτρα κριτήρια που θα μοριοδοτούνται και προκύπτουν από τον φάκελο του υπαλλήλου:

1. Η γνώση ξένων γλωσσών όπου θα ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

2. Τα έτη προϋπηρεσίας καθώς και αν ο υπάλληλος έχει υπηρετήσει σε θέση ευθύνης

3. Κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια (αριθμός τέκνων) θα συνυπολογιστούν σε περίπτωση ισοβαθμίας

4. Οι ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.