Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εντεκάχρονη έμεινε έγκυος από τον σύντροφο της μητέρας της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θα είναι σαν να κρατάω μια κούκλα στα χέρια μου», λέει το κορίτσι.

Οργή προκάλεσαν στα social media της Χιλής οι δηλώσεις του προέδρου Σεμπαστιάν Πινέρα για την υπόθεση 11χρονου κοριτσιού που εγκυμονεί έπειτα από επανειλημμένους βιασμούς από τον σύντροφο της μητέρας του.

Οι αμβλώσεις απαγορεύονται στη χώρα, ακόμα και εάν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι διακοπής της κύησης ή εάν έχει προηγηθεί βιασμός, σημειώνει η εφημερίδα «The telegraph».

Η κυβέρνηση Πινέρα έχει αντιτεθεί σε κάθε πιθανή χαλάρωση της απαγόρευσης αυτής.

«Ζήτησα από τον υπουργό Υγείας να ασχοληθεί προσωπικά με την υγεία του κοριτσιού», δήλωσε ο Πινέρα. «Είναι 14 εβδομάδων έγκυος και χθες μας εξέπληξε όλους με λόγια που έδειχναν βάθος και ωριμότητα, όταν είπε πως παρά τον πόνο που της προκάλεσε ο άνδρας που τη βίασε, θέλει να γεννήσει και να φροντίσει το μωρό της».

Η 11χρονη έπεσε επανειλημμένως θύμα βιασμού τα τελευταία δύο χρόνια από τον σύντροφο της μητέρας της, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Η μητέρα της σόκαρε τη Χιλή υπερασπιζόμενη τον σύντροφό της και δηλώνοντας πως η σεξουαλική σχέση του με την κόρη της ήταν συναινετική.

Η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία από τη γιαγιά του κοριτσιού.

«Θα είναι σαν να κρατάω μια κούκλα στα χέρια μου», δήλωσε η 11χρονη στο τοπικό Canal 13. «Θα αγαπώ το μωρό πάρα πολύ παρότι προέρχεται από τον άνδρα που με πλήγωσε».

Στη Χιλή το διαζύγιο νομιμοποιήθηκε το 2004 ενώ η χώρα απέρριψε πέρσι τρεις προσπάθειες να υπάρξουν εξαιρέσεις στην απόλυτη απαγόρευση των αμβλώσεων.

Ειδικοί λένε πως η ζωή της11χρονης κινδυνεύει και πως δεν είναι προετοιμασμένη να λάβει μία απόφαση για την εγκυμοσύνη της.

«Είναι πολύ πιθανό να λέει πως θέλει το μωρό όπως θέλει μία κούκλα. Το έχουμε συναντήσει αυτό σε έρευνες», δήλωσε ο Giorgio Agostini, ψυχολόγος που ασχολείται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. «Αυτό που λέει ο πρόεδρος δεν πλησιάζει την ψυχολογική αλήθεια ενός 11χρονου κοριτσιού, είναι μια υποκειμενική άποψη που δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική τεκμηρίωση».

«Είναι ένα κορίτσι που χρειάζεται προστασία και πιστεύω πως μία άμβλωση για ιατρικούς λόγους, λόγω του ότι πρόκειται για βιασμό, θα έπρεπε να γίνει», δήλωσε η πρώην πρόεδρος της χώρας και παιδίατρος Michelle Bachelet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.